Aglo Familiesenter på Solberget i Skatval venter storbesøk torsdag. På reise i Trøndelag legger kronprinsesse Mette Marit turen innom Aglo Familiesenter. Her står småbarnsfamilien i sentrum for begivenheten.

De har ryddet inne og ute, og pusset opp litt ekstra før torsdagens store besøk av selveste kronprinsesse Mette Marit. Leder ved familiesenteret Kirsten Wettre, og de andre ansatte ved Aglo Familiesenter i Skatval er godt forberedt til visitten med omvisning torsdag denne uka. Kronprinsesse Mette Marit, med farsrøtter fra Hommelvik og Trøndelag, besøker også brukere av familiesenteret og vil gjerne høre om senterets tjenester for barnefamilier.

- Vi kommer til å invitere kronprinsessen på en omvisning. For tiden har vi fem familier her hos oss som alle gjerne vil hilse på Mette Marit, kronprins Haakon Magnus sin kone sier Kirsten Wettre. Hun vet ikke hva kronprinsessen vil høre om, men stiller godt forberedt sammen med de andre på senteret. Daglig leder ved Aglo opplæringssenter, Odd Anders With, er glad og stolt over å få besøk fra en av kongefamilien denne dagen, og tror besøket vil settefokus også på andre skole- og undervisningsoppgaver Aglo har i Skatval.

Aglo Familiesenter har plass til sju familier, og når kronprinsessen gjester senteret er fem familier tilstede. Her styrkes barn sine oppvekstvilkår ved at ansatte støtter opp og bidrar med rådgivning og assistanse. Familiesenteret på Solberget har hatt drift i 16-17 år.

- Vi tilbyr et heldøgns hjelpetiltak for foreldre og barn. Alle som kommer til oss gjør dette frivillig etter samtykke om bistand eller hjelp. Vi har fokus på å gi foreldre og barn en god omsorgssituasjon tidlig i livet, sier Kirsten Wettre ved Aglo Familiesenter. Kronprinsessen og kronprinsen har egne barn, og små barns omsorgsbehov og oppvekstvilkår vil trolig bli et av flere temaer når Mette Marit besøker familiesenteret torsdag denne uka.