Stjørdals-Nytt har hatt en prat med Annbjørg Hesselberg, som leder misjonsutvalget i Stjørdal menighet. Sammen med menighetsrådet tar dette utvalget ansvar for den tradisjonsrike festen. Hun lover en menighetsfest av godt gammelt merke.

Hvorfor arrangerer dere denne festen?

Det er ikke bare fordi det er en tradisjon, men fordi menigheten gjerne vil invitere til en trivelig samling med variert program, som er åpen for alle. Julens budskap er fortsatt aktuelt, og det får plass både i ord og toner. Soneprest Ingar Samset er kveldens taler, og Værnes kantori under ledelse av kantor Britta Sjøberg skal synge.

Annet program?

Vi kan ikke røpe alt, men det blir både servering og utlodning. Inntekten går til menighetens misjonsprosjekt, som er Bistadsarbeid i Etiopia.

Hva blir det mest tradisjonelle innslaget?

Det er jo langt mellom fester for voksne der man kan hygge seg med å gå rundt juletreet og få synge de kjente og kjære julesangene – men det legger vi opp til på denne festen. Så det er kanskje det mest tradisjonelle.

Hvem kan komme på en slik fest?

Den er naturligvis åpen for alle! Frammøtet har øket det siste åra, så vi håper på fullt hus. Vi kan love fint program, i alle fall!