Førstkommende helg blir Stjørdalshallen rigget for massevaksinering. Målet er at alle over 45 år skal få tilbud om oppfriskningsdose.

- Regjeringens krav er at vi skal gi tilbud om oppfriskningsdose til alle over 45 år innen 16. januar, og det skal vi gjøre så fremt intervallet på 20 uker er innenfor. Per i dag er rundt 65 prosent av de over 45 år vaksinert med den tredje dosen.

Det sier Stina Mostervik, som 1. januar tiltrådte i jobben som enhetsleder i covid-19-teamet i Stjørdal kommune, og leder de som driver med testing, sporing og vaksinering.

- Massevaksineringen i Stjørdalshallen vil bli veldig likt det opplegget vi hadde i Hegrahallen tidligere. Man kommer inn, blir vaksinert i en av garderobene, og setter seg i hallen i 20 minutter for å bli observert før man drar hjem.

2200 doser

- Man vil enten få innkalling til time eller man kan booke time selv. Vi har så langt satt opp 2200 vaksinetimer i timeboka til helgen, sier Mostervik.

Med på laget under massevaksineringen får vaksinasjonsteamet hjelp av blant andre Sanitetskvinnene, som har bistått siden den første vaksinedosen ble satt i Stjørdal for ganske nøyaktig ett år siden.

- Smittesituasjonen har forandret seg, så det er hektiske dager på alle fronter, sier Stina Mostervik. Fra 1. januar er hun enhetsleder i covid-19-teamet i Stjørdal kommune. Foto: Arkiv

- De er veldig velvillige og stiller alltid opp. I tillegg vil vi få bistand fra både pensjonert og uføretrygdet helsepersonell, samt folk fra andre enheter. Det blir veldig mange personer i sving, sier hun.

Ny runde i uke 4

Det neste målet er at alle over 18 år skal få tilbud om oppfriskningsdose. Det vil derfor bli gjennomført massevaksinering i Stjørdalshallen også i uke 4.

- Da er målet å bli ferdige med alle over 18 år. Regjeringen har satt som mål at alle over 18 skal være vaksinert med oppfriskningsdose innen utgangen av februar. I uke 4 trenger vi nok hjelp fra enda flere folk, sier Mostervik.

Hun forteller videre om en god oppslutning på oppfriskningsdosen. 98 prosent av alle over 75 år, 92 prosent av de over 65 år, og 65 prosent av de over 45 år har fått den tredje dosen.

Flere tar første dose

Hun forteller også at mange som tidligere har sagt nei til koronavaksinen har ombestemt seg, og kommer innom for å ta den første dosen.

- Ja, vi opplever å ha folk innom vaksinesenteret daglig for å få satt første dose. Sist fredag var 15 personer innom for å ta den første dosen. Mange har nok merket et høyt smittepress, og det skrives mye om uvaksinerte og innleggelser. Folk er velkomne når som helst, sier Mostervik.

Stjørdal kommune tilbyr drop-in for 1. og 2. dose, og for helsepersonell, torsdag 13. januar fra klokken 14-18, og hver onsdag fra klokken 14-18 fra uke 3.

Inn i nye lokaler

Vaksinasjonsteamet i Stjørdal kommune flyttet i forrige uke inn i nye lokaler, og holder nå til i Wergelandsvegen 27, rett bak Felleskjøpet.

- Vi hadde første prøverunde sist onsdag, og det fungerer veldig bra. Det er fint å ha egne lokaler, slik at vi ikke tar plassen til noen, og har vår egen arbeidshverdag, sier Mostervik.