Børstad arbeider i dag som journalist i nettavisa Nidaros i Trondheim. Hun har mer enn fire års erfaring som redaksjonell leder og en master i journalistikk fra Universitetet i Amsterdam og Aarhus.

– Dette er en utfordring og en mulighet som jeg ser veldig frem til å komme i gang med, sammen med det som er en offensiv og dyktig gjeng i redaksjonen i Stjørdals-Nytt. Jeg har vokst opp i Stjørdal, og gleder meg til å kunne være med på å utvikle Stjørdals-Nytt, sier hun.

Sanna Drogset Børstad er bosatt på Ranheim i Trondheim kommune med samboer. Hun ser fram til å starte i stillingen.

– Jeg brenner for journalistikken, for å sette dagsorden og løse samfunnsoppdraget. Stjørdal og resten av Værnes-regionen er et utrolig spennende område, som jeg kjenner godt fra før, og ser fram til å komme enda tettere på.

Journalist med spennende ledererfaring

Børstad startet sin karriere i mediebransjen som sommervikar i Adresseavisen. Etter studier i Amsterdam i 2013 fikk hun jobb i SortlandsAvisa og Vesterålen Online.

Fem år senere ble hun ansatt som journalist i iTromsø hvor hun også har vært vaktsjef/frontsjef.

Har forventninger til Sanna Drogset Børstad

Styreleder i Midt-Norsk Avisdrift AS, Henning Johansen, sier seg godt fornøyd med redaktøransettelsen.

– Vi mener Stjørdals-Nytt med Sanna på laget får en redaktør med solid journalistfaglig kompetanse og en spennende leder som er flink til å bygge lag. Vi vurderer det slik at hun med sitt faglige engasjement og redaksjonelle erfaring raskt vil kunne være i stand til å håndtere oppgavene og ansvaret i stillingen, i et godt samarbeid med den øvrige redaksjonen.

Redaktørjobben i Stjørdals-Nytt ble ledig da den forrige redaktøren for en tid siden sa opp sin stilling. Siden september 2021 har ansvarlig redaktør i Trønderbladet, Lars Østraat, vært konstituert som redaktør også i Stjørdals-Nytt, men nå får lokalavisa på Stjørdal igjen sin egen redaktør.

Mediehus med ambisjoner

Stjørdals-Nytt distribueres til 18.800 husstander hver uke og er landets eldste gratisavis. De siste årene er det investert relativt mye i å bygge en digital leserposisjon og fra mai i år ble det lansert en abonnementsløsning for leserne av nettutgaven.

– Den nye ansvarlige redaktøren kommer til en arbeidsplass som er i en oppbyggings- og investeringsfase som skal styrke mediehusets posisjon i det digitale leser- og annonsemarkedet. Dette vil kunne bidra til høyere digitale inntekter og dermed en mer langsiktig og robust finansiering av mediehuset. Jeg kjenner meg trygg på at vi i Sanna har funnet en ansvarlig redaktør som har de beste forutsetninger for å klare den jobben, sier Henning Johansen.