- Mannen min ba meg satse, og siden har det ballet på seg, sier Sjenia Stokke.

I månedsskiftet februar/mars i år startet Stokke opp selskapet Fornybygg AS, som er et selskap som henter materialer som tidligere har blitt brukt og gjør dem fornybare.

Vil åpne butikk

- Målet mitt på sikt er å starte en fysisk gjenbruksbutikk for byggematerialer. Da er det gjerne listverk, panel, vinduer, dører, kledning og trevirke jeg ønsker å hente inn, sier hun.

Hittil har Stokke prioritert å hente inn en del materialer for å kunne oppbevare dem på lager i Stjørdal og deretter selge dem videre.

- Det er gjerne varer som folk ikke lenger vil ha, men som andre kan se nytte i jeg ønsker å få tak i, forklarer hun videre.

Prosjektleder fra Backe Trondheim Bjørnar Eriksen (f.v.) ble engasjert via selskapet SIT til å rehabilitere 18 blokker på Moholt, Sjenia Stokke fra Fornybygg tok kontakt med Hanne Mork Hamre fra Framtiden i våre hender og fikk full tilgang til å hente alt inventar.

Jobbet som energirådgiver

Før Stokke flyttet til Stjørdal arbeidet hun som energirådgiver og hadde utdannet seg til ingeniør. I Tromsø eide hun og ektemannen et hus, som de ønsket å pusse opp.

- Med erfaringen jeg besitter fra tidligere arbeid, samt det å pusse opp eget hus, vet jeg at det er vanskelig å få tak i byggemateriale for en grei sum. Det er ekstremt høye priser, sier hun.

Da Stokke var ferdig med en mammapermisjon ble det kutt i arbeidet i Tromsø rundt samme tid som koronapandemien slo inn for fullt. Dermed ble hun nødt til å tenke nytt, og slik startet idéen bak hele konseptet.

- Jeg satt uten arbeid i høst og startet dermed som renholder. Etter det har jeg også vært innom flere barnehager frem til jeg bestemte meg for å satse selv. Det er ikke å legge skjul på at det er vanskelig å få jobb, spesielt innen det man ønsker å jobbe med, forteller Stokke.

Rehabilitering gir nytt liv

De siste to ukene har Stokke og Fornybygg fått mulighet til å ta en spesiell rolle i rehabiliteringen av de gamle studentboligene på Moholt i Trondheim.

- Vi har tilgang til dette bygget i to uker. Det er veldig gøy, og man gleder seg til å komme hit. Fremover vil jeg ha som mål å få opp en nettside og satse videre, og håper dette er noe folk vil sette pris på, sier Sjenia Stokke.