- Det har vært en bratt læringskurve, og det var tøft i starten, sier Madelyn Remme.

Hun eier og driver butikken Mabuhay Asia Mat øverst i Gata, nærmere bestemt Kirkeveien 8. I juni var det tre år siden hun bestemte seg for å satse og åpne egen butikk.

- Jeg var ferdig med to år på Aglo videregående, men jeg fikk ikke lærlingeplass. Jeg maktet ikke tanken på å bare sitte hjemme, og jeg måtte finne på noe. Det hele endte med at jeg startet for meg selv, rett etter skolen, smiler Remme.

Kort tid etter at hun avsluttet skolegangen, ble altså Mabuhay Asia Mat offisielt åpnet i juni 2018.

Blir ikke millionær

Remme forteller at hun har et bredt utvalgt av asiatisk mat, som inkluderer varer fra både Filippinene, Thailand, Vietnam og Myanmar. I tillegg har hun noe koreansk og japansk.

Madelyn Remme bistår gjerne kundene i å finne det de ser etter.

- Det er mye jobb ettersom jeg er alene, og det går litt utover tid med familie. Jeg har ikke blitt millionær av å drive her, humrer hun.

Selv om butikken nå bugner over av asiatiske varer, forteller Remme at hun startet i det små.

- I tiden etter at jeg åpnet hadde jeg nesten ingenting i hyllene, men med tiden ble det bare mer og mer, og nå er det helt fullt, sier hun.

En bestselger

Remme har flere trofaste kunder, men har i den siste tiden også fått besøk av flere nordmenn som er lei av typisk norsk mat, og ønsker inspirasjon.

- En rett som ikke er så kjent, men som er veldig god er kylling i black pepper sause. Den har blitt en bestselger, og jeg tror per nå jeg er tom på lager for ingrediensene, sier Remme.

Hun forteller at det er flere produkter som er populære, og trekker frem blant annet ulike sauser, karripasta og vårruller som kundefavoritter.

- Sistnevnte er kanskje det jeg selger best av. Men skulle noen komme inn og være usikker på hva de er ute etter, eller ser etter noe helt spesielt, så hjelper jeg dem mer enn gjerne. Kundene er alltid veldig velkomne hit, nye som gamle, smiler hun.