- Vi ser en stor utfordring med å få folk tilbake til oss, sier daglig leder ved BS Pub & Kultur, Åse Helene Monsø.

Etter å ha sett seg nødt til å holde stengt i nesten et halvt år, kunne puben endelig åpne dørene igjen for om lag to måneder siden.

Besøkstallene er likevel ikke i nærheten av hva de var før pandemien. Monsø tror mye av årsaken er at tidligere gjester har funnet seg andre ting å gjøre og andre steder å være.

- Det er jo en grunn til at det har vært stor etterspørsel på hytter og fritidsbåter. I tillegg er det andre steder som har kunnet åpne dørene mye tidligere enn oss, og folk har begynt å gå dit i stedet, fortsetter hun.

Videre tror hun mange fortsatt er engstelige for stigende smitte, og derfor velger å unngå utelivet. Dette tror hun spesielt gjelder de eldre.

Blandet opplevelse

Selv om Monsø er glad for å holde åpent igjen, er opplevelsen likevel blandet. Utelivsbransjen er pålagt å ikke slippe inn flere etter midnatt, derfor er også pubens åpningstider redusert.

- Søndag til torsdag stenger vi klokken 00.00. Det er rett og slett ikke lønnsomt å holde åpent noe senere. Det er fryktelig synd, forklarer hun.

Monsø presiserer at de er fleksible og holder gjerne åpent en halvtime lenger dersom det er godt besøkt. Samtidig opplyser hun om at de har åpent til klokken 02.00 både fredag og lørdag.

- Fortvilt

På grunn av smittevernsrutiner, er de nødt til å ha en ekstra person på jobb. I en tid med lavere inntekter er det krevende økonomisk.

- Det er utfordrende, og akkurat nå som smitten er økende, ser jeg ikke helt enden på det. Jeg prøver å være positiv, men jeg føler meg ikke trygg på at vi ikke får beskjed om å stenge ned igjen. Det er slitsomt både for oss i ledelsen og de ansatte, sier Monsø.

Selv har hun oppfordret sine ansatte til å finne seg annet arbeid. Det har igjen fått ringvirkninger for gjenåpningen.

- Etter å ha holdt stengt i månedsvis, er det klart at de må få finne seg en annen jobb. Det betyr også at da jeg endelig fikk åpne igjen, manglet jeg ansatte. Det er fortvilet, men jeg er i gang med å utlyse stillinger.

Rebusløp

På den lyse siden kjører de i gang med rebusløp til helgen. En aktivitet der lag med opptil fem personer i hver bil melder seg på og møter opp ved BS Pub & Kultur. På hver stopp innhentes en kode som skrives inn på et svarskjema.

- Når de er ferdige kommer de tilbake hit og får servert mat. Deretter deles det ut en premie til det vinnende laget som gjennomfører på normert tid. Det lønner seg ikke å råkjøre, og man skal holde trafikkreglene, understreker Monsø.

Arrangementet har ingen aldersgrense, og en ny runde er planlagt om fjorten dager.

- Flere har etterspurt det, og vi har et par familier som stort sett alltid deltar. Det synes vi er svært hyggelig, smiler Monsø.

Tilbake med flere konserter

Nå håper hun igjen å kunne tilby livemusikk til befolkningen, og avslører at hun allerede har våget seg til å booke to konserter, i september og oktober.

- Vi håper selvfølgelig det blir noe av, og satser på å gjennomføre til tross for restriksjoner. Vi må bare tilpasse oss situasjonen, sier Monsø.

Hun forklarer at da de holdt konsert i mai, ble den raskt utsolgt.

- Jeg tror folk er svært klare for å komme seg ut og nyte livemusikk, og krysser fingrene for at vi kan komme tilbake med mange konserter til høsten. Vi må bare håpe det blir bra til slutt, selv om veien dit er litt kronglete, smiler Monsø.