- Jeg gjorde unna ferien før jeg startet her 8. juli, sier han, med et smil.

Carson drev tidligere Mekk-butikken i Torgkvartalet, og har siden nedleggelsen jobbet for en leverandør som leverte varer til Felleskjøpet. Nå har han ansvaret for åtte ansatte fordelt på fire årsverk og en butikk som er i endring.

- Vi er inne i en pågående revolusjon i Felleskjøpet. I fremtiden vil hver enkelt butikk i langt større grad få tilpasset sortimentet basert på lokal etterspørsel. Blant annet selger vi mye hesteutstyr i Stjørdal, og i fremtiden vil vårt tilbud doble seg innen det segmentet. Også innen andre områder vil kundene merke forskjell, sier Carson.

Flere private kunder

44.000 bønder i Norge eier samvirkefellesskapet Felleskjøpet, og tradisjonelt har bedriften levert fòr og gjødsel til bondenæringen, i tillegg til traktorer og annet utstyr som benyttes i næringen.

- I det siste har vi sett en dreining mot stadig flere private kunder, og nå er det 50-50 mellom bønder og andre kunder hos oss. En av årsakene er at det finnes færre bønder enn tidligere, men vårt sortiment er i større grad blitt tilpasset andre kundegrupper. I Stjørdal er vi store på mat og utstyr til kjæledyr, sier Carson.

Totalt regner butikken å omsette for rundt 38 millioner kroner inkludert merverdiavgift i år, noe som er en oppgang fra i fjor.  Ved Felleskjøpets anlegg i Stjørdal finnes det i tillegg til butikken også egne avdelinger for traktorsalg, innredninger til fjøs og stall og verksted som alle har egne regnskaper.

Kjøpte gård

Helt ukjent med bondenæringen er Carson ikke.

- Opprinnelig er jeg fra Trondheim, men flyttet til Stjørdal i 2010. I fjor kjøpte jeg og kona Torgunn Haug et småbruk på Skatval. Vi har forpaktet bort jorda, men driver litt med hund, hest og geiter, sier han.