Avinor moderniserer parkering på flyplassene med framtidens teknologi.

- Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på våre lufthavner, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen i en pressemelding fra lufthavna.

Anbefaler telefon

Anbefalt betalingsmåte for det nye systemet er mobiltelefon. Da unngår du kø ved automaten og kan ordne med betalingen når det passer. Du kan betale opptil 48 timer etter utkjøring på nettsidene til Sesam parkering eller på appen «Sesam Sesam».

Ved å registrere profil kan de parkerende også aktivere automatisk trekk slik at betalingen går sømløst, men betaling kan også gjøres uten brukerprofil. Det er også mulig å benytte betalingsautomaten på stedet. Dersom ingen av disse løsningene brukes sendes faktura. Da vil det komme til et fakturagebyr.

Dersom du forhåndsbestiller parkering på Avinors hjemmesider oppnår du også sømløs parkering. Systemet benytter ditt bilskilt som «innkjøringsbillett» og gjenkjenner at du har bestilt og betalt for parkeringen din.

Man kan laste ned appen og registrere brukerprofil hos Sesam parkering allerede i dag, men endringen trer i kraft fra midnatt – natt til 1. juni.

Avgiftsfri parkering i 10 minutter

Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil ti minutter. Dette for å slippe av eller hente reisende.

– Det er ikke meningen at man skal forlate bilen i dette området, ordningen er kun ment for avtalt henting eller levering av reisende. Dette for å sikre god trafikkflyt og forhindre kødannelse foran terminalen. Trenger man å stå lenger enn dette, må vanlig parkering benyttes, forklarer Stigen, som regner med noen «innkjøringsutfordringer».

- Vi har forståelse for at det nye systemet er ukjent for mange, og har av den grunn jobbet særlig med å skilte så bra som mulig. Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter lufthavndirektør Marit Stigen i pressemeldingen.