- Dette er tredje året vi er finalist, og det er stas. For oss som en liten bedrift betyr det veldig mye, og er et klapp på skulderen for de som står på i produksjonen, sier Hilde Loua, daglig leder i Lykkemat.

Den økologiske matprodusenten i Selbu er en av tre finalister i kategorien Årets Bakst i «Det Norske Måltid». Produktet som Lykkemat er nominert for er havremarvkjeks.

- Havremarvkjeksen er en tradisjonsrik kjeks bakt med norsk spelt og hel havre. Kjeksen er basert på en gammel oppskrift og har en unik smak. Produktet er bakt med økologiske råvarer, sier Loua.

Finale i februar

«Det Norske Måltid» er et tiltak fra regjeringen for å fremme den beste lokalmaten landet har å by på, og er en av de mest prestisjefylte kåringer av mat- og drikkeprodukter.

Konkurransen arrangeres for 14. gang, og juryen består av et utvalg kokker, bakere og matkjennere. Finalen foregår som en stor gallabankett i Stavanger 3. februar.

Lykkemat er i år nominert for økologiske havremarvkjeks i kategorien Årets Bakst.

- På grunn av koronapandemien foregikk finalen i år gjennom et digitalt opplegg. Forhåpentligvis kan vi møte opp fysisk i februar, sier hun.

I fjor var Lykkemat finalist i «Det Norske Måltid» med produktet «Frementert Frøknekk», og året før med «Granola».

- Vi vant ikke, men for oss er det uansett gjevt å være i finalen, og en seier i seg selv. Det er mange produsenter som deltar, både små og store. Nå gleder vi oss til en ny finale, sier hun.

Bedrift i vekst

Lykkemat ble etablert i 2015 hjemme på kjøkkenbenken hos gründeren Mia Sollihaug, og bedriften er i ferd med å vokse seg stor. I dag har Lykkemat tre årsverk, og bedriften hadde i 2020 en omsetning på drøye 2,2 millioner kroner.

- Vi er stadig i vekst og trenger flere folk. Nå går vi mot høysesong og må nok tilkalle flere av ekstrahjelpene, sier hun.