- Foreldre og besteforeldre skal tydeligvis aktivisere barn og barnebarn og det er også mange voksne som kjøper puslespill for å ha noe å holde på med, sier Alexandra Stokke.

Hun står bak disken, på en drøy armlengdes avstand fra kundene, og merker at gjestene i butikken stadig finner nye måter å slå i hjel innetiden med.

- Det er puslespill det går aller mest av ja. Det begynner å gå tomt, men vi har bestilt påfyll så det skal bli mer enn nok puslespill til alle, sier Stokke.

I butikkhyllene og i stabler på gulvet finnes det puslespill for puslere i alle aldre, - alt fra noen få brikker til flere tusen.

Tomt for Monopol

Mens noen pusler har brettspill fått en aldri så liten renessanse i andre familier.

- Av spill så går det mye i Scrabble, Sequence og Ryktet går. Til de yngste er Villkatten populært, sier Stokke.

Spillutvalget er variert og omfattende i butikken, men noen har de gått tom for.

- Vi er utsolgt for Monopol, men har bestilt en ny ladning så det blir mulighet å få kjøpt det om ikke så altfor lenge, sier Alexandra Stokke.

Følger råd og regler

Bokhandelen selger naturlig nok også mange bøker for tiden, og i følge Stokke er det pocketbøker det går mest av.

Bokhandelen er en av stadig færre butikker i Torgkvartalet som holder åpent, og Alexandra Stokke medgir at det er en spesiell situasjon. De følger hygienerådene, og hun skryter også av kundene i så måte.

- Det er jo noen som ser med fingrene, men stort sett går det veldig bra. De følger råd og regler, sier Stokke.

FYLLER OPP: Puslespillene selges unna i uvanlig høyt tempo, men Ark-medarbeider Alexandra Stokke lover at butikken har bestilt flere.