Kundene strømmer til. I bobiler, med campingvogn på slep, eller med telt i bilen. Om nettene svinger spesialkjøretøyer som kjører vindmøller inn til dieselpumpene. Da får liter- og kroneteller lenge full fart. Is, drikke, mat, drivstoff og varer fra sommermarkedet selges som aldri før, og hytter og plass på campingen er det stadig nye spørsmål om.

I Innbygda er det mer sommeromsetning enn noen gang før.

- Selbu har rett og slett blitt en destinasjon. Et sted å dra på ferie til, og ikke kjøre rett igjennom, sier Frode Langseth (50).

De totalt 70 ansatte har travle arbeidsdager, og i år som tidligere er det flere ungdommer som nå har sommerjobb ved B. Langseth AS sine virksomheter.

I ferskvaredisken har Marianne Lyng (t.v.) fått sommerhjelp av Maria Kulseth (16) og Leah Berge (15).

Over 100 millioner

At netto omsetning uten merverdiavgift i år har stø kurs mot å passere 100 millioner kroner er en milepæl. Camping, sommermarked, matbutikk, kafeteria og bensinstasjon kan de invitere til.

- Det startet i disse lokalene her ved Garberg bru, sier Haldor Langseth (74).

På veggen i dagens kafeteria kan en se et maleri av den første butikken der virksomhetene drives i dag.

Fra 1904 har familien drevet handel. Først et annet sted i Selbu. Etter et drøyt tiår ble butikken flyttet til dagens område. Far Haldor og sønnen Frode har begge vokst opp i familiebutikken.

En sønn og bror til, konene og tre i neste generasjon har i dag jobb i familiebedriften.

- Dette var den første butikken ved Garberg bru i Innbygda, sier Haldor Langseth.

Samfunnshus og skole

Rett over fylkesvegen lå et samfunnshus det ble slutt på å bruke. Skolen som lå like ved ble lagt ned. En fotballbane var i ferd med å gro ned. Alt ble kjøpt av B. Langseth AS, og en stor fotballhall ble bygd.

I den tidligere skolen innkvarteres vinters tid fotballag på treningssamlinger. Årets sommermarked er i det som var forsamlingshus. Campingplassen nede ved Selbusjøen ble kjøpt i 2007. Et 60-tall har faste plasser til campingvogn. I år har gjestene i tillegg strømmet til i rekordantall.

- Det er travle dager, men vi har dyktige ansatte som står på, slår Frode Langseth fast.

- Vi har utvidet butikken gradvis, og den skal utvikles videre, sier Haldor og Frode Langseth (t.h.).

Har troen

Matbutikken er bygd ut flere ganger. En velfylt ferskvaredisk kan friste med mye, og smart nok er det felles kjøkken med kafeteriaen.

Utendørs har de svært god plass, og rundkjøring og parkering for vogntog.

En trollpark med dyr og tilbud spesielt for de yngste er koronastengt inntil videre.

Det er hektisk i år med en strøm av gjester på ferietur til Selbu.

- De setter pris på tilbudene våre.  Jeg har tro på at mange vil ta turen tilbake til Selbu i årene som kommer, sier Frode Langseth.