– Vi ser virkelig frem til dette, sier eieren Rune Walberg.

Helrenovering

Siden oppkjøpet og overtakelsen av gamle Hegramo Kafe har Rune Walgberg og medeier Thomas Hoven tilbrakt mange timer i sine nye lokaler.

– Det jobbes for harde livet for å bli ferdig, og det er en del som må gjøres på et bygg som har stått brakk i noen år, forteller Walgberg.

Blant annet har kjøkkenet vært gjennom et skikkelig renoveringsarbeid. De har til nå oppgradert kjøkkenet, revet og flyttet vegger, lagt nytt gulv og utvidet lokalet.

– Nå skal det være nok plass til å holde tre konfirmasjoner samtidig. I tillegg har vi et mål om å få opparbeidet et rom nede, slik at folk har mulighet til å trekke seg ut av mengder når det holdes større sammenkomster, sier han videre.

Under avvikling

Hittil har de også holdt til på Bankers i Stjørdal, dette kan de nå bekrefte blir avviklet. Hele driften vil derfor bli flyttet til Hegra.

– Det er utfordring å drive på to steder. Det blir veldig mye imellom, og ikke minst blir bemanningen spredt. Vi ønsker å samle alle på et sted, forklarer Walberg.

Etter oppkjøpet av gamle Hegramo kafe har Thomas Hoven og Rune Walberg tilbakelagt mange timer med renoveringsjobb i sine nye lokaler. Alt fra gulv til tak har fått nytt liv, og kjøkkenet har gjennomgått en hel transformasjon.

Hvilken type drift det blir i Hegra, er imidlertid noe usikkert enda. Ifølge Walberg vil de satse på utleie av lokaler til sammenkomster, selv om planen er å holde åpent for folk flest også.

– Planen er at vi skal holde åpent i helger, fra fredag til søndag. Her satser vi på å kunne tilby buffet på søndager med husmannskost og moderne mat, sier han.

Etterspørselen har eksplodert

Noe av målet for driften er å kunne holde åpent flere dager i uken, hvor det er mulig å kunne ta seg en kaffekopp eller lunsj. Etter nyheten sprakk om oppkjøpet, har Walberg Selskapsmat også opplevd av bookingen har eksplodert.

– Både booking for selskap og catering har eksplodert, noe som er litt merkelig og veldig positivt. Det er veldig gunstig og enkel beliggenhet, og det tror jeg er noe av årsaken, forklarer Walberg.

Tidligere har mandag vært en rolig dag, nå har de plutselig fått veldig mange henvendelser. Kun på en mandag har de mottatt 100 reserveringer.

– Det er for bursdager, julebord, møter og avslutninger. Det er ganske mye mer enn jeg først så for meg. Vi begynner nesten å bli fullbooket for neste års konfirmasjoner, sier han videre.

Ser frem til åpning

Etter planen satser de på åpningsdag rundt uke 46 eller 47. Før den tid har de en plan om å holde åpent allerede 14. november, slik at folk kan få se hvordan det har blitt.

– Her ønsker vi å invitere folk inn på gratis kaffe og matbit slik at de selv kan få se hva vi gjør, og hvordan det har blitt her. Det forutsetter imidlertid at vi får ferdig bevilgning og annet før den tid, forklarer Walgberg.

Ellers kan eieren opplyse at de i tillegg har ansatt en ny person på fullstilling i forbindelse med oppkjøpet. Dette betyr at det eneste som mangler nå er å komme i mål med bygget.

– Vi ser veldig frem til å bli ferdige. Bare det å eie dette bygget selv betyr mye, så håper vi folk vil ta imot tilbudet vi kommer med, sier han videre.