Runwild har vokst seg ut av lokalene. Nå har Ida Sussan Myran tatt med seg «babyen» og flyttet inn i splitter nye lokaler på Haraldreina.

Fra 185 flunkende nye kvadratmeter i nybygd næringsbygg sendes det 20.000 pakker i året. Sporty klær til damer for 12,5 millioner kroner er målet for året.

- Salget har gått opp og opp. I fjor solgte vi for 9,6 millioner og målet i år er en omsetning på 12,5 millioner kroner, forteller Ida S. Myran.

Hun er gründeren bak runwild.no – nettbutikken som selger freshe sportsklær til damer. Myran har nettopp flyttet hele lageret fra postbygget midt i Stjørdal sentrum til nybygget som Hastadklev har bygd på Haraldreina. En veldig god nabo er postsorteringen. Det er kjekt å ha postfolk i nærheten når det sendes mellom 1.500 og 2.000 pakker i måneden.

Hobby og livsstil

Eventyret Runwild.no startet med en sprek Ida Sussan Myran som ønsket seg noe annerledes treningsklær enn det de store kjedene i Norge kunne tilby.

- Jeg kjøpte en del klær fra utlandet da jeg syntes utvalget i Norge var litt kjedelig. Så har jeg alltid ønsket å starte noe eget. Jeg ble tipset om programmet «Alkymisten» i regi av Innovasjon Norge og havnet der. Plutselig var nettbutikken oppe og gikk, forteller en smilende Myran.

Etter det har livet vært litt annerledes.

- Jobben blir både en hobby og en livsstil. Jeg liker å følge med og ha kontroll på det som skjer. Når det kommer en henvendelse forsøker jeg å svare umiddelbart. Dette er jo «babyen» min, så jeg må passe på, sier Myran og smiler.

Skal ansette flere

I oppbyggingen av Runwild har hun hatt veldig god hjelp av samboer Marius Borg. Han er ikke ansatt i firmaet, men er engasjert i alle oppgaver.

- Han er min beste sparringpartner og særlig på innkjøp er vi gode sammen, sier Ida Sussan Myran.

I firmaet Runwild har hun derimot med seg Line Spets Ludvigsen og Maren Korstad Gjølmesli. Går det som gründeren ønsker, og det gjør det som regel, blir staben utvidet i løpet av kort tid.

- Vi er ute jakt etter flere medarbeidere. Først og fremst en sommervikar, men også en ny medarbeider fra sensommeren. Vi skal styrke oss ytterligere på kunde- og servicedelen.

Kun damer

Ida Sussan Myran startet Runwild helt fra ingenting. Hun hadde drømmen, ideen og ikke minst energien. Etter to år med drift fra kjelleren hjemme på Ranheim, tok hun med seg både to barn, samboer og «babyen» Runwild til Stjørdal. Produktene har hun snevret inn til å være rettet mot unge damer – menn er så vanskelig å «snakke» med – i alle aldre. Med over 41.000 følgere på Instagram og omtrent like mange på Facebook er det der Myran markedsfører sine produkter, men det er en krevende jobb.

- Vi legger mye i profileringen der. Vi har testet mye for å nå ut både bredest mulig og best mulig. Planen er at vi skal poste minst fire innlegg hver eneste dag, og kundene liker tydeligvis det vi gjør. Tilbakemeldingene tyder på at vi klarer å være litt annerledes, og det er det vi må være i dette knalltøffe markedet.

- Dere er en nettbutikk. Er det lov å komme til lokalene deres å handle?

- Jada, det er det så absolutt. Men da er det kjekt at de orienterer seg i nettbutikken på forhånd og vet hva de ønsker og ser etter. For her ligger alt innpakket og nedpakket.

Løp løpsk

Løpeglade Ida Sussan Myran fant ikke så mye «edgy» da han kikket i norske sportsbutikker. Det gjør at hun velger litt utenom det vanlige når hun gjør innkjøp til Runwild.

- Mange tror navnet står for en typisk løpebutikk, men det er det ikke. Det står for at vi ønsker å være litt vågal i klærne, og samtidig at kundene skal «løpe litt løpsk» når de er inne i butikken, sier Myran som forteller at det er sporty damer som er den store kundekretsen.

- Det har blitt mer og mer fritidsbekledning i butikken. Hettegensere, kosebukser, sneakers, - rett og slett sporty fashion. Det er mange som er glade i sportslig bekledning, klær som kan brukes i mange ulike sammenhenger.

Femdobling

«Babyen» til Ida Sussan Myran er i ferd med å bli stor, men hun vet ikke helt om den noen gang skal vokse seg kjempestor.

- Tanken er å vokse temmelig mye mer, men ikke å bli så kjempestor. Det startet med at jeg ønsket å skape min egen arbeidsplass, drive med noe artig som jeg kunne trives med. Runwild er jo like mye hobby som jobb. Ønsket er rett og slett å gjøre det godt, ha det artig og bygge opp stein for stein. På sikt er målet å ha kanskje ti-tolv ansatte og omsette for 40-50 millioner kroner.

- Det er et realistisk mål?

- Det tror jeg absolutt. Vi ser at alt handler om markedsføring og kommunikasjon. Det skal vi bruke mer tid og ressurser på framover, og da vil vi vokse enda mer, sier Ida Sussan Myran.

- Får du tid til å løpe noe særlig nå da?

- Litt for lite. Nå når det er lyse kvelder er det bedre. Jeg skal skjerpe meg på det.