NAV-leder Merethe Storødegård i Værnesregionen hadde selskap fra fem i elevrådet på Ole Vig vgs. da hun presenterte Bedriftsundersøkelsen på frokostmøtet til Stjørdal Næringsforum.

- 4996 personer var ledige i Trøndelag i april. Samtidig ble det lyst ut 3853 stillinger. Det er en utfordring å knytte kontakter mellom jobbsøkere og arbeidsgivere med ledige jobber, sier Merethe Storødegård.

Administrerende direktør Gabriel Bjørseth i Teknobygg AS var klar:

- Det er bikkjeslagsmål om å få tak i lærlinger for betongfag!

Bedriftsundersøkelsen viser behov for sykepleiere, butikkmedarbeidere, helsefagarbeidere og andre pleiemedarbeidere. Men det etterspørres også mange elektrikere, betongarbeidere, tømrere og snekkere.

- Omdømmet for yrkesfag går rett veg. Men jeg har lyst til å utfordre dere som sitter her: Hvor mange av dere lyser ut sommerjobber? Sommerjobb er en fin mulighet for å skaffe seg verdifull erfaring fra næringslivet og knytte kontakter, sier Ole Kristian Moa fra elevrådet ved Ole Vig videregående skole.

Merethe Storødegård roser fagutdanning:

- Snakk om det rundt middagsbordet. Næringslivet skriker etter folk med fagutdanning!

Hun er også opptatt av uføretrygdet ungdom: - Her har vi en trend som vi må snu i fellesskap sier hun med store forhåpninger til en karrieredag på Ole Vig videregående skole der bedriftene stiller opp og presenterer arbeidslivet.

- Ungdom kan være redd for en manglende framtid i arbeidslivet. Her er det noen motsigelser som vi må løse, sier hun.