- Vi har åtte-ti ansatte som bidrar med å legge belegningsstein, bygge murer og sørge for den nødvendige beplantning. Karsten har ansvaret for å koordinere og styre dette arbeidet. Totalt er vi nå nærmere 20 ansatte, sier Kjell Erik Hammer, som akkurat nå er midt inne i årets travleste uker.

- Nå er det hektisk sesong der mange vil skifte planter etter en gammeldags normal vinter med stabile snøforhold og minusgrader, sier Kjell Erik Hammer hos Hammer Planteskole og Hagesenter.

- De milde vintrene som vi hadde i senere år førte til at publikum tok noen sjanser. Det går på å bruke mer sarte arter som under ideelle forhold kan klare seg godt gjennom en vinter. Men når vintrene er så strenge og vedvarende som vi opplevde sist, da blir det tøft å være planter, sier Kjell Erik Hammer.

Derfor tror han mange hageeiere oppdager at deres kjære planter har takket for laget etter vinteren. Det skaper behov for utskifting.

- Hva slags sorter har folk prøvd seg på?

- Det er for eksempel liguster, thuja, agnbøk, buksbom og sypress som dekker det meste av spekteret. Noen hageeiere har likevel lyktes med å berge sine planter. Det kan skyldes en heldig plassering i terrenget og godt vedlikehold fra hage-eieren sin side.

- Hvilke planter er aktuelle for de som må skifte?

- Det kan være mispel, leddve, spirea, potentila, svartsyrbær, blærespirea, skjærsmin, barlind og kornell. Dette er planter med en lang historie i Trøndelag, og er trygge plantevalg i vårt klima.

- Hvilke trender gjør seg gjeldende nå til dags?

- Nå opplever vi et stort fokus på spiselige vekster og nytteplanter. Det er urter, frukttrær, bærbusker og ikke å forglemme grønnsakene. Mange er også interesserte i vekster som kiwi, appelsiner, druer, fiken, oliven og lignende. Men dette er vekster som trives best i drivhus.