Det var 16 år gamle Metra Gul Hussein som vant årets ungkraftpris. I juryens begrunnelse heter det:

«Ei 16 år gammel jente som har vist en ufattelig ståpåvilje!

Hun kom til Norge fra Syria for 10 år siden, og har måtte lært mye nytt i denne tiden. Tross sine 16 år har fått en mulighet til å vise sine ressurser og brukt alle sine ferdigheter å vise at hun kan drifte en kebabkiosk, med alt som skal gjøres rundt drift, mat, økonomi, renhold og ansatte. Hun har fremsnakket sin arbeidsplass i media på en fremdragende måte, og hun er et forbilde for andre ungdommer!

Hun oppfyller alle våre kriterier med sin innsats i forhold til språkvilje, hun er en brobygger mellom to kulturer, hun fremmer ungkraft’s væremåte, har ståpåvilje og innsats langt utover hva som forventes.

Dette er en jente som vi tenker vil være med å skape noe betydningsfullt for lokalsamfunnet i fremtiden.

Hun har allerede vist at hun er positiv av natur, hennes væremåte gir ringvirkninger for nye verdiskapninger som vi alle kan lære av!»

Sammen med Hussein, var også Sebastian Heggli og Ylva-Li Næss nominert til prisen. Juryen, bestående av Heidi Beitland, Christian Jakobsen Røst, Marius Sivertzen og Promise Omoruyi plukket imidlertid ut Hussain, som får 5.000 kroner. De to som deler andreplassen får 2.500 kroner hver.

Gode kandidater

– Det har kommet inn mange gode forslag, og vi er godt fornøyde med alle de spennende kandidatene som er foreslått til årets priser. I kveld satt vi igjen med tre spennende og dyktige kandidater i hver kategori, sier daglig leder Jon Uthus i en pressemelding etter utdelingen torsdag kveld.

Det ble delt ut priser i kategoriene årets gründer og årets servicebedrift, i tillegg til ungkraftprisen.

Gründerprisen ble delt ut av DNB og er på 20.000 kroner. Det kom inn en rekke nominasjoner og juryen fikk ingen enkel jobb med å finne tre finalister, og av disse, en vinner.

De nominerte var Gytis Autek, Rypetoppen Adventurepark Meråker og Stebo Husvogner

– Gründerskap er krevende! Å være gründer krever energi, steyer, pågangsmot, viljestyrke og det byr på både forsakelser og bekymringer. Ikke alle fikser det å være gründer, og det skal vi heller ikke vente. Men når vi vet hvor viktig gründere er, så mener vi at vi er gründere stor takk skyldig, for at de går denne lange og tunge veien, sier banksjef Jon-Roar Langørgen på bedriftsmarked i DNB Stjørdal.

Vant gründerprisen

Årets gründer ble vunnet av Stebo Husvogner, med Stein Ola Stene i spissen.

– Årets vinner har vært innovativ og funnet kreative løsninger for å nå sine mål. Selskapets produkter er unike, og sammenlignbar virksomhet er ikke sett i landsdelen. Vinneren har vist at ideen har et godt potensial for økonomisk resultat og vekst og har skapt viktige arbeidsplasser i sin kommune. Vinneren er nå godt inne sin vekstfase og har vist at den grunnleggende ideen absolutt hadde noe for seg. Omsetningen er nå på et tosifret milliontall, heter det i juryens vurdering.

VINNERNE: Brit Sjømo fra Brits Undertøyssalong, Metra Gul Hussain og Stein Ola Stene. Foto: Næringsforeningen i Værnesregionen

I tillegg ble prisen for årets servicebedrift i Værnesregionen delt ut, og i år går prisen til Brits Undertøysalong og innehaver Brit Sjømo.

Blant annet sier juryen følgende om begrunnelsen:

«Kunder har i alle år gitt meget gode tilbakemeldinger på servicen de får på denne flotte nisjebutikken i Stjørdal. Brit driver en butikk som får tilreisende fra et stort omland til å komme til Stjørdal, og da drypper det gjerne kroner og omsetning på andre butikker her også. Brit er en god ambassadør for handel i Stjørdal og regionen for øvrig.».

De trekker også fram at Sjømo er aktivt med på handelsmøter som næringsforeningen arrangerer, og stiller kritiske spørsmål og gir innspill til saker som er viktige for handelen i Stjørdal.

Tidligere vinnere av prisen:

  • 2016      Jan Sakshaug Sport

  • 2017      Specsavers Stjørdal

  • 2018      Story Fashion

  • 2019      Spenst Stjørdal

  • 2021      Bydryss