- Dette er et av de viktigere prosjektene våre, litt fordi dette er det andre hotellet vi bygger, men også fordi det er et konsept som vi ønsker å lykkes med, sier Øyvind B. Frisak, kommersiell Direktør i CIC Hospitality.

Lave forventninger

Hotellet som holder til like ved sjøkanten på Tangen i Stjørdal gikk inn med lave forventninger mot årets første sommer.

- Historisk sett er dette en av de dårligste månedene i Stjørdal. Det er mye på grunn av mye turoperasjoner, busser og lave priser, derfor kommer juli dårligere ut enn andre måneder, forklarer Frisak.

Det nye hotellet skulle imidlertid få seg en overraskelse da de kunne gange prognosene med tre ganger av hva som var forventet. Dette medførte blant annet at de måtte trå til og ansatte flere.

- Det er utfordrende å ansette mens man drifter, men det er også da jeg ønsker å skryte av gjengen her. Vi har åpnet et nytt hotell og i løpet av en måned er det fullt kjør. De står på til tross for nye systemer og måte å arbeide på, sier han videre.

Arkitekter fra Omega har laget en skisse over hvordan det er ønskelig at området ved hotellet og Nord-Universitetet skal se ut. Målet er at folk skal få lyst til å tilbringe mer tid der.

10 nye ansatte

Ifølge Frisak har hotellkjeden som en regel at de ikke nødvendigvis kun ser etter folk som har erfaring fra hotellbransjen, men i stedet på personens egenskaper.

- Vi ønsker fokus på rett holdning, mener han.

I løpet av en måneds drift måtte hotellet gå til ansettelse av 10 nye personer, og de fleste er bosatt i nærområdet.

- Det blir nok en ny ansettelsesrunde etter hvert, spesielt nå som vi går inn i månedene som er veldig gode i Stjørdal. Hittil har vi mottatt nærmere 20 til 30 bookinger per dag, og kan fort forvente 150 personer til frokostbuffeen, sier han videre.

Sjekker inn selv

Når man kommer inn i hotellets resepsjon blir man møtt av personalet, men også et system som har blitt tatt i bruk flittig av flybransjen siden 2012.

- Vi har gått til innkjøp av en innsjekkautomat. På den måten kan gjester selv sjekke inn, og vi får frigjort ansatte som slipper å stå bak en disk og skrive inn på systemet. Dette registrerer seg selv, forklarer Frisak.

Hotellbransjen har en stund hengt etter på akkurat det med selvbetjentløsninger, noe Frisak nå mener har tatt seg noe opp.

- Vi ønsker imidlertid ikke et ubemannet hotell, men vi ønsker at de ansatte kan få mulighet til å bruke tid på andre ting som må gjøres, sier han.

Småbåthavn og badeplass

Da prosessen med utbyggingen startet, ble det å bygge så nær vannkanten en gunstig løsning. Dette ga hotellet blant annet mulighet til å koble seg på fjernvarme.

- En annen ting vi har ventet på å få på plass, men som ikke er kommet enda, er et solcellepanel som skal monteres på taket, forklarer Frisak.

Arkitekt fra Omega på Tangen har også tegnet, i oppdrag fra Stjørdal kommune, hvordan uteområdet ved hotellet kan bli seende ut. Her finner vi alt fra sauna til småbåthavn og fra volleyballbane til et kajakkområde.

- Det vi mener burde kommet på plass er en skikkelig waterfront. På et møte for en stund siden foreslo vi også bålplass, kajakk- og kanoområde, småbåthavn og stupeplattform med badeplass, sier han videre.

Trekantet transportplan

Nord-Universitetet, som ligger like ved hotellet, har også uttrykt interesse for mer aktivitet da studenter bruker området.

- Vi ønsker at folk skal kunne ta i bruk området i større grad, ikke bare traske forbi. Vi ønsker at de blir her, men da er det behov for at noe skjer også, mener Frisak.

Videre legger han frem et forslag om en transportplan, som hotellet har ytret ønske om å delta på.

- Det henger sammen med flyplassen på Hell, sentrum og Tangen næringsområde. Forslag som ble lagt frem under et møte var blant annet bruk av elsparkesykler eller selvkjørende busser, og det kunne blitt interessant og er noe vi ønsker å ta del i, sier han avslutningsvis.