- Jeg trodde ikke jeg hadde en sjanse på jobben som daglig leder i og med at jeg bare var 19 år. Men jeg bestemte meg for å søke, og måtte ha gjort et bra inntrykk på intervjuet ettersom jeg fikk jobben.

Det sier 21 år gamle Mia Solheim fra Stjørdal. Som daglig leder ved Dromedar Kaffebar på Torgkvartalet har hun nok å henge fingrene i.

- Jeg trives veldig godt i rollen, og det er fint å kunne ha den friheten til å bestemme selv hvordan jeg ønsker at ting skal være, sier hun.

Fikk tidlig ansvar

Solheim startet som tilkallingshjelp ved kaffebaren ved siden av videregående skole i 2017, og fant fort ut at hun likte å ta i et ekstra tak.

Da sjefen ble langtidssykemeldt stilte Solheim opp, og fikk blant annet ansvaret med å bestille varer og kjøre ut lønn til ansatte.

- Jeg fikk raskt en del ansvar, og det var noe jeg trivdes kjempegodt med, sier Solheim.

Da sjefen hennes sluttet i jobben i 2019, bestemte Solheim, som på det tidspunktet nettopp hadde fullført videregående skole, seg for å søke på den ledige stillingen.

Hun ble kalt inn til intervju av Dromedar-ledelsen i Trondheim, og jobben som daglig leder fikk hun, til tross for sin unge alder.

- Det var overraskende, men selvsagt veldig stas og spennende å få ansvar for hele driften, sier hun.

- Vi får mange positive tilbakemeldinger. Det er det som motiverer meg til å gi alt for at dette stedet skal gå bra, sier Mia Solheim. Foto: Anders Berg

Tok grep i driften

Det første hun tok tak i som daglig leder var å forsøke å snu den dårlige økonomiske trenden kaffebaren hadde opplevd siden oppstarten på kjøpesenteret i 2017.

- Det er ingen hemmelighet at det gikk dårlig med kaffebaren til å begynne med, og dette var noe jeg ønsket å gjøre noe med.  Jeg forsøkte å se hvilke behov kundene hadde, og sørget blant annet for et større utvalg og utvidet menyen, sier hun.

Etter at Solheim startet i stillingen, har pilene begynt å peke oppover, og resultatet er snudd fra negativt til positivt. Det bekrefter også daglig leder for Dromedar-kjeden, Nina Flytør.

- Formidabel jobb

Flytør sier at det ikke foreligger noen spesifikke tall for hver enkel kaffebar, men at det har vært en svært positiv utvikling ved stjørdalskafeen etter at Solheim fikk ansvaret for driften.

- Mia har gjort en formidabel jobb, og jobbet strukturert for å optimalisere driften, sier Dromedar-sjefen.

Hun var ikke i tvil om at Solheim var godt nok kvalifisert til jobben da hun fikk den, til tross for den unge alderen.

- Mia er ung, men har en voksen personlighet, og er fantastisk på salg og service.  Hennes egenskaper passer utmerket til konseptet vårt, og vi er glade for å ha henne med på laget, sier Flytør.

- Jeg har en drøm om å starte min egen kafé eller restaurant en gang i fremtiden, sier Mia Solheim. Foto: Anders Berg

- Har lært masse

21-åringen synes det er gøy å se at arbeidet hun og de fire øvrige ansatte ved kafeen gjør gir resultater.

- Vi får mange positive tilbakemeldinger. Det er det som motiverer meg til å gi alt for at dette stedet skal gå bra.

Hun forteller at hun har tilegnet seg nyttig kunnskap og erfaring som leder de siste to årene.

- Jeg har lært masse om økonomi og hvordan ting fungerer i den daglige driften når det gjelder innkjøp, varetelling, husleie og vaktplan. Regnskapet er det andre som tar seg av, men jeg må godkjenne det, sier hun.

Målet til den unge lederspiren er å en dag kunne starte opp for seg selv.

- Jeg har en drøm om å starte min egen kafé eller restaurant en gang i fremtiden. Det hadde vært kjempegøy, avslutter hun.

Vi vil med jevne mellomrom presentere unge bedriftsledere i Værnesregionen. Har du forslag til aktuelle kandidater, så tips oss gjerne på: tips@s-n.no