En av Norges største private barnehageaktører tar over barnehage på Skatval.

Læringsverkstedet er en av Norges største private barnehageaktører og den eneste nasjonale private kjeden hvor begge eierne, ekteparet Randi og Hans Jacob Sundby, er pedagoger. De tenker langsiktig, og jobber for at både barn, foreldre/foresatte og ansatte skal ha det trygt og godt i barnehagen. Læringsverkstedet har 202 barnehager i Norge, og tar vare på flere tusen barn hver dag. Til sammen er det over 5000 ansatte, heter det i en pressemelding utsendt av daglig leder Vidar Lykkås ved Fagerhaug Oppvekst.

Solkollen barnehager, som Fagerhaug barnehage nå blir en del av, er Læringsverkstedet sin nasjonale satsning på barnehager med utvidet kristen formålsparagraf. Solkollen har sitt utspring i barnehagene som Filadelfia i Kristiansand har bygd opp gjennom 15 år.

- Vår ambisjon er å bygge et nasjonalt fellesskap for barnehager med utvidet formål, for å videreføre den kristne kulturarv, tro og tradisjon i Norge. Som en del av Læringsverkstedet har vi som mål å utvikle og drifte Norges beste barnehager, der barn kjenner seg verdifulle, foreldrene opplever trygghet og medarbeiderne får muligheten til å utvikle seg og gjøre en god jobb, heter det i pressemeldingen.

Fagerhaug barnehage har vært eid av Misjonsmenigheten i Stjørdal siden oppstarten i 2002. Sammen med Fagerhaug kristne skole og Fagerhaug International School, har dette vært en ettertraktet plass for svært mange barn, foreldre og ansatte. Nå flytter skolene til Stjørdal sentrum og barnehagen får mulighet til å satse videre med ekspansjon og planlegger nybygg.

- Vi har i mange år drevet det vi mener er en god barnehage og to gode skoler på Fagerhaug. Nå flytter vi skolene inn til sentrum for å strategisk utvikle disse. Etter grundig vurdering ønsker vi å fokusere på skoledrift og overlate barnehagen til det vi mener er den beste aktøren til å utvikle vår formålsdrevne barnehage videre. Vi er trygge på den beslutningen vi har tatt og tror dette vil skape en god utvikling for barnehagen, sier Kjell Erling Hagen, på vegne av Stjørdal misjonskirke.

- Fagerhaug barnehage er en viktig lokal aktør som vi gleder oss til å få med på laget! Vi er ydmyke og ikke minst stolte over å kunne si «Velkommen til vårt fellesskap!», uttaler eierne av Læringsverkstedet Randi og Hans Jacob Sundby i pressemeldingen.