Øyvind Kristensen og Jelena Seleznova tok over lokalene til den gamle Mix-kiosken på Dullum for ett år siden, og mens samboeren startet opp en skjønnhetssalong begynte mannen å tenke tanken på å utvide virksomheten til å tilby lokale egg, grønnsaker og potet til folket i Husbymarka.

- Vi startet opp med salg av grønnsaker og egg i begynnelsen av juli, og det har gått over all forventing. Jeg trodde ikke vi kom til å omsette mer enn mellom fem og ti salg om dagen, men vi er sjelden under 20 salg. Det har gått raskere enn forventet, forteller Kristensen.

Samarbeider

Inne i boden bugner det av ferske grønnsaker, som hodekål, blomkål, gulrøtter og ulike typer poteter. Inne i kjølerommet ligger det også brett med ferske gårdsegg.

- Alle våre produkter er lokalproduserte, og vi henter egg og grønnsaker fra Stjørdal og Frosta, sier Kristensen.

For å være sikret leveranser har han inngått en allianse med to andre potetboddrivere, Thor Ole Vold og Jan Ove Frøstad, som leverer poteter til Dullum.

- Ved at vi selger potetene får bøndene en høyere pris enn hvis de selger til pakkerier, samtidig er vi sikret lokalprodusert potet av høy kvalitet, sier han.

Startet med floating

Inne i helseskjønnhetssalongen tilbyr firmaet ulike typer av kroppspleie- og velværetilbud.

- Det nye er floating, som vi akkurat har installert. Det er egentlig et saltvannskar som er blitt populært, men som er ganske nytt i Norge. På grunn av det høye saltinnholdet flyter brukerne rundt i karene, noe som skal være bra for blant annet, stress, ledd- og muskelproblemer, astma og huden, sier Kristensen.

Utvider virksomheten

Målet for samboerne er skaffe seg nok inntekter til at begge kan leve av handelen og tjenestene ved skjønnhetssalongen. Her kommer kundene langveis fra for å få pleid kroppen.

- Jelena har kunder både fra Oppdal, Åsen og Frosta, og nå er vi på jakt etter en person til som kan avhjelpe henne. I dag må Jelena si nei til kunder på grunn av kapasitetsutfordringer, sier han.

Også når det gjelder grønnsaksutsalget vil det skje endringer.

- Vi planlegger å utvide her i Dullum i løpet av neste år. Arealet i potetboden blir doblet, og i tillegg skal vi lage en egen hageavdeling. Vi har solgt litt blomster i år, og det har faktisk gått bra. Derfor ønsker vi å utvide tilbudet til våren, sier Kristiansen.

Nytt utsalg i Selbu

Samboerne har også planer om å lage en ny filial, og er i forhandlinger om å overta et solstudio i Selbu.

- Der kommer vi også til å etablere en potetbod, med utsalg av grønnsaker og egg. Planen er å komme i gang allerede før jul, sier Kristensen, som ellers leier seg ut til bønder i forbindelse med sesongarbeid.