Lene Mari Refsnæs er daglig leder og Line Alfnes er styreleder. Så langt er de to damene, som har vært kolleger tidligere, også de eneste ansatte i Din Regnskapslos. De kan nyte fjordutsikten fra toppen av Maskon-bygget på Tangen, men regnskapsbransjen er ikke lenger sånn at jobben utføres fullt og helt ved kontorpulten og bokføring av debet og kredit.

- Vi to deler ett kontor her, og det er fordi vi er her så sjelden. Vår jobb foregår stort sett ute blant kundene, sier Lene Mari Refsnæs.

Og mens debet og kredit gjøres automatisk av regnskapsprogrammene kan regnskapsførerne bruke sin tid og kunnskap på en slik måte at kundene deres lykkes.

- Vårt store mål er jo at våre kunder skal nå sine mål. Ingenting gjør oss gladere enn å se at de får til det de ønsker, sier Refsnæs og Alfnes.

God start

1. januar startet de opp arbeidshverdagene i Din Regnskapslos. Noen måneder senere er de veldig fornøyd med utviklingen så langt.

- Vi kan vel si at vi trodde det skulle bli enda tøffere, - at vi måtte ut å «selge» oss i større grad. Men vi var godt kjent i markedet, så vi har hatt nok å holde på med. Oppstart i seg selv krever en del tid, men nå er vi godt i gjenge, og det strømmer på med nye kunder, sier Line Alfnes. – Om det ikke strømmer på så drypper det iallfall inn, sier Refsnæs og de to damene flirer godt.

Prater mest om framtiden

De har funnet tonen, utfyller hverandre, og nettopp det med kjemi og personlighet er noe de er opptatt av også i kundeforholdene.

- Det meste av tiden vår bruker vi hos kundene. Da er det gjerne en kort gjennomgang av regnskapet og en prat om fortiden. Men en stadig større del av hverdagen vår handler om framtiden.Status pr. i dag og hvor og hvordan framtiden ser ut er det viktigste. Rådgivningspraten bruker vi mer og mer tid på, sier Lene Mari Refsnæs.

- Hvordan tror dere hverdagen ser ut for en regnskapsfører i framtiden?

- Antakelig er det bare enda mer rådgivning. Den personlige kontakten vil gjelde, og den teknologiske utviklingen gjør at det aller meste av regnskapsarbeidet håndteres på den måten.

Skal bli flere loser

Det finnes mange regnskapsbyrå i Stjørdals-regionen, både små og store. Men regnskapslosene Alfnes og Refsnæs tror det er plass for alle.

- Jeg tror de kontorene som eksisterer i dag har nok å gjøre. Markedet er virkelig til stede, og det er ikke alle byråene som jobber på samme måte som oss, sier Lene Mari Refsnæs.

Din Regnskapslos har sine kunder i all hovedsak i Stjørdal og på Frosta, men noen av de nye kundene kommer fra andre deler av Værnesregionen.

- Men vi har fortsatt plass til mange flere kunder altså, poengterer de to regnskapsførerne.

- Har dere planer om at Din Regnskapslos skal vokse seg større etterhvert?

- Vi skal bli flere og har ambisjoner om å vokse. Men det aller viktigste for vår del er å finne de riktige menneskene. Både for vår del, men mest for våre kunder. Rådgivning om økonomi handler i veldig stor grad av tillit, - derfor må det fungere mellom vår rådgiver og kunden, sier Line Alfnes.

TRYGGE LOSER: Lene Mari Refsnæs (t.v.) og Line Alfnes utgjør selskapet Din Regnskapslos. De har kommet godt i gang og de to damene ser ikke bort fra at det blir flere loser på laget etter hvert.