- Den første uken tjente vi 1000 kroner, i dag har vi hatt flere kunder enn vi kunne sett for oss, fortalte Amjad Ahmed til Stjørdals-Nytt som la turen innom matvognen i sentrum torsdag kveld.

4000 på seks timer

Siden 1. mai har ekteparet tatt oppstilling på torget i Stjørdal sentrum. Fra matvognen som Ahmed kjøpte i fjor lager og selger de gatekjøkkenmat ut til Stjørdalinger.

- Den første uken var veldig vanskelig, men uken etter tjente vi noe bedre mens i dag har vi hatt flere kunder enn forventet. Vognen kjøpte jeg i fjor og nå prøver vi det ut for å se hvordan det blir mottatt, sier han.

Fra mandag til lørdag holder de åpent fra klokken 11.00 til 18.30. I løpet av de to siste åpningstimene torsdag strømmet folk til sentrum for å handle mat.

- Jeg vil tro vi har tjent rundt 4000 kroner i dag. Vi føler det går bedre og bedre for hver dag, forklarer Ahmed videre.

Gatekjøkken i Sortland

Ahmed og Boniva kommer opprinnelig fra Syria og Bulgaria men har inntil de flyttet til Stjørdal i mai, drevet eget gatekjøkken i Sortland.

- Vi avsluttet arbeidet i Sortland med et ønske om å prøve noe nytt et annet sted. Kona og jeg har god erfaring fra å drive, selv om hun er flinkere til å lage mat enn meg, forteller Ahmed mens han gløtter bort på kona som bærer matvarene ut av vogna og inn i bilen.

Ahmed kom til Norge i 2015 og er fra hjemlandet utdannet advokat. Nå driver ekteparet som enkeltmannsforetak under firmanavnet Ahmed kebab og grill, som er samme navn som på gatekjøkkenet de har drevet i Sortland.

- Det er en konkurranse her på Stjørdal, men jeg tror det er sunt. Vi har egen smak og jeg har et inntrykk av at folk liker maten, kommer tilbake og får andre til å prøve, sier han videre.

Vil etablere seg på nytt

Ifølge Ahmed er målet på sikt å åpne et nytt gatekjøkken i Stjørdal.

- Vi ser på etableringsmuligheter og satser på å åpne et gatekjøkken her etter hvert. Akkurat nå er det fint å stå her på torget, det er noe spesielt med det og folk virker fornøyde med et slikt tilbud i sentrum, forklarer han.