Karoline og Odd Magne Storflor åpnet landets første gårdsmelkeutsalg for litt over to måneder siden. Etter en pangstart dukket det opp problemer med pasteuren, men nå er pasteur-problemene løst.

- Da er alt i orden og vi kan selge melk igjen, jubler Karoline Storflor. De første «nye» kundene har vært innom og kjøpt melk fra automaten, og dermed har melkeselgerne selv fått erfare at pasteuren og alt annet fungerer som det skal.

Det har vært noen irriterende uker for ekteparet Storflor. Først og fremst fordi at utbedringene, som måtte skje i Tyskland, har tatt veldig lang tid.

- Pasteuren er hovedgrunnen til at vi får selge melka vår. Det er en oppvarming av melka til 72 grader i 15 sekunder. Denne prosessen tar knekken på eventuelle skadelige bakterier, sier Karoline Storflor.

Nå er altså alt i skjønneste orden på Kilnes Gård i Sona, og de feirer med en aldri så liten «reåpning» onsdag ettermiddag. Da er det nemlig «kalvesprell» på gården – kalvene slippes ut på jordene, og da blir det skikkelig action.