Sandberg Gartneri mot Røkke på Skatval åpner torsdag 26.april sitt vårutsalg av vår- og sommerblomster. Gartneriet går mot en hektisk og kort sesong med salg av planter og blomster.

Etter en lang og snørik vinter måtte de hvite omgivelsene gi tapt for sol og varme. Vår er tider for å utsmykke hage eller terrasse med årets vår- og sommerblomster. I gartneriet og drivhusene hos Sandberg Gartneri bugner det nå av mange forskjellige sorter blomster. Lars og Aud Mæhre åpner torsdag 26.april dørene med salg av blomster i alle varianter.

- Vi har ganske lang erfaring med veksthus og blomster, og dette har med oss inn i en ny sesong med utsalg av vår- og sommerblomster. Fortsatt kan det forekomme frostnetter helt inn mot første uke i mai. De som kjøper blomster tidlig, må påregne spesielle hensyn mot frost. Noen planter derimot tåler noe frost, sier den erfarne blomstergatner Lars Mæhre. Lars og Aud anbefaler at folk allerede nå forbereder sine blomsterbed, blomsterurner, krukker og balkonger til årets sesong.

- Det er mange som vil pynte opp med blomster. Hvilke sorter anbefaler dere i starten?

- Det kan være stemor, blåkrage med små blomster og blader som ikke tørker ut så raskt, margeritter eller geranium. Pelargonium som vi lever 40 ulike sorter av, bør nok tempereres noe og passes på mot nattefrost eller kald vind, sier Lars. Blomstergartneriet er sesongdrevet kun på forsommeren med salg av blomster og tilhørende plantejord, krukker og gjødsel. Kundene som hver vår besøker Sandberg Gartneri for en blomsterhandel har ulike krav og behov.

- Vi har kunder innom som skal beplante en ny eiendom. Da skal blomsterbed fylles med riktige typer blomster, kanskje også med rhododendron som vi også selger. Andre er på jakt etter flerårige stauder, eller de har en leilighet der balkongen skal pyntes med en håndfull blomster. Det meste av sorter blomster finner kundene hos oss, sier Lars Mæhre.