Drøyt 100 ansatte totalt er sterkt rammet av at så godt som ingen tar taxi for tiden.

- Omsetningen har gått ned til 5-10 prosent av det normale. Sist onsdag var omsetningen 95 prosent lavere enn onsdagen før, sier daglig leder Kurt Bratseth ved Stjørdal Taxi AS.

- Alt er stoppet opp

Det er 34 løyvehavere i Stjørdal og mange av disse har flere biler. Med løyvehavere, ansatte sjåfører og ansatte ved sentralen på Sutterøy er godt og vel 100 personer sysselsatt i drosjenæringen i Stjørdal. Nå ser det mørkt ut.

- Ingen skolekjøring, ingen pasientreiser og så godt som ingen trafikk til og fra Værnes. Alt er stoppet opp, sier Bratseth.

Frykter for selskapet

En flyplasskommune som Stjørdal er ekstra hardt rammet, ettersom to tredeler av normaltrafikken er relatert til Trondheim lufthavn Værnes. Bratseth er deprimert.

- Alle løyvehavere som har ansatte har permittert disse, og ved sentralen er nesten alle permittert, sier Bratseth.

- Frykter du for framtiden til Stjørdal Taxi AS?

- Absolutt. Heldigvis har det kommet ordninger som gjør at løyvehavere som stort sett driver enkeltpersonforetak, får dekket stordelen av sine tapte inntekter. Det hjelper for dem, men for AS´et er dette dramatisk.

Endrer bestillingsmåtene

På en normal driftsdag er det drøyt 60 drosjer i trafikk i Stjørdal. Nå er tallet ned mot 10, og de har rolige dager.

- Det blir stadig mindre og mindre kjøring etter hvert som mer stenges ned. Vi prøver å tilby tjenestene våre for utkjøring av varer, men det er vanskelig. Nå er det bare en og annen tur til og fra flyplassen og noen få turer med innbyggere til butikk og legekontor, sier Kurt Bratseth.

Han poengterer at de kommer til å holde virksomheten i gang, selv om antall operative biler er sterkt redusert. Det samme er telefonbemanningen på kveld, natt og helg. Nå oppfordrer han alle kunder til å forhåndsbestille turer på hverdager i tidsrommet mellom klokka 7 og 16.

- Er det noen som har behov for å forhåndsbestille bil utenom dagtid på hverdager kan det gjøres ved å bruke appen Taxifix, nettsiden www.stjordaltaxi.no eller ved å sende en e-post til: post@stjordaltaxi.no