I tre dager i uka i fem måneder har Daniel Rydningen (19) og Geir Arne Ravatn (21) stått på for å lage 14 standardiserte dekkbarrierer til VM i rallycross på Lånkebanen.

- Det er godt å være ferdig, men vi har trivdes veldig godt med arbeidet, sier to motiverte og sterke karer som er på tiltak gjennom arbeids- og inkluderingsbedriften Fides AS, og syns det har vært veldig artig å jobbe med praktisk arbeid.

Dekkbarrierene lages etter standardiserte mål for RX-baner. Barrierene kan være såkalte trekantete sixpack-barrierer, med fem dekk i høyden, eller fem dekk i høyden og sammenskrudd lengde på fem meter, heter det i en pressemelding fra VM-arrangørene i Stjørdal.

- Da jeg så på sendingen på NRK1 fra VM i Barcelona, så jeg at Petter Solberg krasjet rett inn i en sixpack- barriere, så det er likt over hele verden, og artig at vi er med og lager slike her, sier Daniel Rydningen i pressemeldingen.

Håndkraft og luftkompressor

- For å få festet dekkene i hverandre, må vi bore 150 hull. Så lemper vi dekkene oppå hverandre og setter i kraftige skruer som festes med skiver og endemutter, demonstrerer Geir Arne Ravatn, som syns det har vært interessant å være med på hele prosessen.

Fornøyde arrangører

Johan Kristoffersen og Harald Lauritzen som representerer arrangørene av VM i Rallycross på Lånkebanen i juni, har sett på arbeidet de to har gjort, og var svært imponert over resultatet, forteller markedsansvarlig i Fides AS, Arve Fossen.

- De har vært fantastisk dyktige, og hatt 100 prosent oppmøte under hele arbeidsprosessen, sier Fossen som arbeider med å lage og formidle jobber til arbeidssøkere i Fides.

Stor motivasjon

- Motivasjonen har vært på plass ja, sier Rydningen og Ravatn, som har praktisk retta skolegang fra videregående skole, og håper å finne en fast jobb innenfor bygg og anlegg eller industriteknologi etter hvert.

De to får lønn gjennom NAV og gratisbilletter til hele VM-arrangementet. Gutta skal være med å rigge i forkant, i tillegg til at de skal hjelpe til med opprydding og nedrigging etter arrangementet.

- Jeg har fødselsdag på selveste finaledagen i VM i rallycross, så det blir en flott bursdagsfeiring, sier en svært fornøyd Fides-deltaker Geir Arne Ravatn.