- Alle frivillige, hver eneste en, er kjempeviktig for oss. Det sier Annette Jensen. Den nye VM-sjefen samlet de frivillige troppene på Scandic Hell, og det er ingenting å utsette på entusiasmen og engasjementet verken hos sjefen eller de mange hundre funksjonærene.

- Alle sammen, både lederen og resten av VM-gjengen har samme mål; nemlig å få til et fantastisk flott VM-arrangement på Lånkebanen 15. og 16. juni, sier Jensen.

Hun og resten av staben har nå under 46 dager igjen å gjøre siste finpuss, og de ukene går fort. For å få til dette er VM-arrangørene avhengig av å få på plass et stort antall frivillige.

Katarina Sederholm Hoff er funksjonærsjef for VM-arrangement og trenger oppimot 600 frivillige funksjonærer. Disse kommer i tillegg til omtrent 400 personer som gjør en dugnadsjobb på vegne av sine lag og foreninger som er leid inn av VM-arrangøren.

- Det blir samme modell som før, der enkelte lag får ansvar for ulike deler av arrangementet, sier Jensen.

Katarina Sederholm Hoff er ikke veldig bekymret for at tilstrekkelig antall frivillige ikke skal melde seg, men håper fortsatt på flere.

- Hva er arbeidsoppgavene?

- Det er mange ulike oppgaver som skal gjøres, alt fra velkomstsenter via vakthold til rydding. Det er noe for enhver smak. Og det aller viktigste er at her er ingen oppgave mer eller mindre viktig enn de andre.

- Hva kan dere friste de frivillige med?

- Det aller største er jo at de får være en del av et fantastisk arrangement. Alle frivillige får kjenne på stemningen og bli med et veldig stort arrangement. Så får de t-skjorter, mat og drikke og bra oppfølging, lover Sederholm Hoff.