Det er over ett år siden Gunn Tove Vist slo til og kjøpte drømmebilen, i forrige uke kunne hun endelig hente doningen.

- Det var liksom ikke noe tvil når jeg så den, denne måtte vi ha. Koste hva det koste vil, ler en svært glad Vist fra førersetet i den splitter nye Ford Mustang Mach-E.

- Det er en ordentlig bil. Det er mange elbiler som er små og ikke rekker helt opp til hva vi har ønsket. Det er mange fine elbiler altså, men denne er bare WOW, fortsetter hun.

Nummer 1-bil

Vist avslører at hun har et spesielt forhold til Ford, hun har nemlig jobbet med bilgiganten i syv år.

- Jeg har egentlig bare gått og ventet på at de skulle komme med en ordentlig elbil, og denne er veldig fin og stor, ikke minst har den god rekkevidde og 4-hjulstrekk. Modellen dekker alt jeg ser etter hos en nummer 1-bil, forklarer hun.

Hun legger ikke så mye vekt på at hun er den første i hele Stjørdal som eier el-varianten av muskelbilen.

- Det er ikke så farlig for meg, men kanskje jeg bare skal kjøre rundt, sette på full mustanglyd og late som jeg kjører ordentlig Mustang, ler hun og legger til:

- Men litt gøy er det altså. Jeg har to gutter hjemme som er veldig spente, og en samboer som var svært skuffet over å ikke kunne bli med og hente, så jeg har lovet de at vi skal kjøre oss en tur i ettermiddag.

- Jævlig bra

- Det er dette som er fremtiden. De som får bilen nå har ventet svært lenge. Begge Mustangene er bestilt av kvinner, så to kvinner er de første som eier Mach-E modellen i Stjørdal, sier Roar Holthe i Nardo bil.

El-modellen har beholdt mye av identiteten til sin motoriserte forgjenger, samtidig er utviklingen enorm på teknologisiden, ifølge Holthe.

- Når Ford er først ute med noe, så gjør de det jævlig bra. Fordelen med El-Mustangen er at den er så stor, så det er god plass til batteri. Mange biler har en rekkevidde på 20 mil, nå kan de gå 40-60 mil før bilen må lades.

Ingen brummende V8-motor

Han forteller at modellen er en sammensatt god mellom SUV som er bygd på sikkerhet. Den appellerer til målgruppen i og med at den er langt fra ordinær og noe helt annet enn hva som har vært på markedet tidligere.

- Folk er lei av elektroniske småbiler og kvinner vil ha en ordentlig bil de også. Jeg tror ikke generasjonen som vil ha en vanlig Mustang vil ha denne. De som ønsker seg denne lar seg heller fange av det lekre utseende; de bryr seg ikke noe om at den ikke har en stor brommende V8-motor, humrer Holthe.