Akkurat 20 år etter at Svein Kirknes (59) ble rammet av en svært alvorlig påkjørsel med bil, skal han sette seg på Gråtassen, med en skogskoie som henger, og kjøre nordover mot Kirkenes.

- Jeg tror denne turen blir verdt hvert minutt. Petter Solberg som deltar under VM i rallycross 9. og 10. juni skal fredag skyte startskuddet med startpistolen jeg kjøpte i Spania for noen år siden, sier Svein Kirknes, og får mye moralsk støtte fra herregjengen i Gammeltraktorens venner.

Ved skogskoia bak gråtassen har Svein Kirknes tatt plass med dukken Lura. Denne Lura, skal bli med på turen nordover til Kirkenes. Fredag 8. juni starter turen på 200 mil til Kirkenes langs E6.

Planlagt i lang tid

Gammeltraktorens venner er en klubb som Svein setter høyt i livet, med treff hver onsdag på klubbens base, Bakheim, nord for Stjørdal sentrum. Her skrur og smører herrene på gamle modeller av ærverdige traktorer. Gråtassen, en 1956-modell som Svein skal kjøre nordover med, fikk han i 2014 kjøpt hos Karl Eidsvik på Skatval. Noen forbedringer har det blitt på den gamle Gråtassen.

- Odd Einar Myren og Gerhard Flech fra venneforeningen har i vinter hjulpet meg med oppgraderinger på traktoren. 1956-modellen Gråtass delte vi i to og skiftet klutsj og mange deler. Nå er den klar for start fra Frigården når Petter Solberg sender meg av gårde. Det skjer sammen med vennene i Gammeltraktorens venner og nær familie, sier Svein Kirknes.

Gammeltraktorens venner i klubbens lokaler Bakheim, ønsker Svein Kirknes god tur nordover. Fra venstre: Gerhard Flech, Ole Arnt Borgsø, Håkon Kvam, Øystein Forbord, Magne Welve, Svein Kirknes, Bjørn Hoseth, Lars Veisetaune, Annar Rømo, Terje Julseth, Morten Holdal, Anders Johnsson (leder) og Odd Einar Myren.

Fire ukers tur

Totalt beregner Svein å bruke fire uker på turen nordover. Inne i skogskoia på tilhengeren er det stilfullt innredet med alle tekniske hjelpemidler, servant, minikjøkken, radio, sengebrisk og husgeråd.

- Inne i koia på hengeren, hentet fra en av Hegge-gårdene på Skatval, skal jeg overnatte på turen. Langs veien nordover på E6 regner jeg med å bruke nesten tre liter bensin på mila disse fire ukene. Det er rundt 200 mil opp til Kirkenes. Da kan det være greit å få noe hjelp i tillegg til et par lokale sponsorer, sier Svein Kirknes.

Han håper noen kan vippse til 911 18 407 for å støtte turen nordover med traktor.

Vi tar også med at Gammeltraktorens venner lørdag 2. juni har åpen dag med bruktmarked, vaffelsteking og visning av traktorer fra klokken 10.00.