Det konkurreres i tre ulike klasser på Lånkebanen neste helg; VM (Supercar), EM (Super 1600) og Touring Car.

I VM er Petter Solberg den mange kjenner best. Han har holdt på i en årrekke, og vunnet flere verdensmesterskap. Han ble i 2014 tidenes første verdensmester i VM i rallycross med en Citroën DS3 RX Supercar, som er bygget og driftet av hans eget RX team. Med seg på teamet har han Johan Kristofferson som ble verdensmester i fjor.

Sommerfugler i magen

- Det føles veldig bra å være i gang etter en lang vinter med trening, og vi har virkelig sommerfugler i magen, og er heltente for nye runder, forteller Petter Solberg og Johan Kristoffersson som i år, som i fjor, kjører sin fabrikkutviklede Volkswagen Polo R Supercar, med små justeringer siden sist de besøkte Lånkebanen.

Knalltøff kamp om pallplass

- Kampen om pallplass er knalltøff, og vi skal selvsagt kjempe for gull i år også, sier verdensmesteren fra 2017, Johan Kristoffersson, som forteller at teamsamarbeidet med tidenes første verdensmester i rally og rallycross, Petter Solberg fungerer svært bra.

- Nå får vi testet om det vi har trent på gjennom vinteren er bra nok. Konkurransen er tøff, og det er mange seiershungrige sjåfører. Vi håper på delseier og at vi kommer til finalen i alle fall, sier den 29-årige verdensmesteren Johan Kristoffersson.

Bakkerud vil ha seier

Andreas Bakkerud fra Bergen har kommet som en komet. Han har konkurrert i FIAS Rallycross Supercar-klasse siden 2013, hvor han har vunnet åtte ganger. 12. juni 2016 vant Bakkerud alle fire kvalifiseringsløp, semifinalen og finalen under VM-runden på Lånkebanen. Dermed ble han den første nordmannen noensinne til å vinne den norske runden av rallycross-VM. Han kjører nå sammen med Mattias Ekström på hans EKS-team, og kom på andreplass i fjorårets verdensmesterskap. Bergenseren er svært sugen på ny seier på Hell.

EM-runde

I EM-runden (Super 1600) på Hell stiller norske Espen Isaksætre, Ben Philip Gundersen og Marius Bermingrud. Som eneste kvinne kjører Guro Majormoen denne runden. 11 av 20 utøvere er nordmenn, i denne kategorien.

Espen Isaksætre har de siste par årene bodd i Størdal, hvor han har studert til å bli kjørelærer.

- Første gangen jeg kjørte et internasjonalt løp var på Lånkebanen hvor jeg kom på en litt overraskende 3. plass, så jeg har et svært godt forhold til Lånkebanen, sier totningen Espen Isaksætre.

- Banen på Hell er en tøff bane, en ordentlig rallycrossbane som det er artig å kjøre på, sier Isaksætre som er i gang med full serie i EM denne sesongen.

I Touring-car-klassen stiller norske Camilla Antonsen og Kenneth Johansen. Sistnevnte bodde i ungdomstida i Meråker, og gikk ungdomsskole og videregående skole der.

Snart er alt klart

Barbro Kristoffersen som trekker i alle trådene for å få arrangementet på plass, kan glede seg over at billetter selges og alt ser ut til å være klart snart.

- Fortsatt trenger vi noen publikumsvakter og vertskap. Så det er fortsatt tid til å melde seg som frivillig. Dessuten kan det være lurt å kjøpe billetter for å sikre seg gode sitteplasser med utsikt til banen. Det blir dyrere å kjøpe i døra, sier hun.