Denne uka skjer det endelig, Stjørdals-Nytt får i gang en Pluss-løsning på nett. Så nå er det mulig å abonnere på lokalavisa. Rent konkret betyr det at en del av artiklene på nettavisa nå er forbeholdt våre abonnenter, mens papiravisa forblir gratis og fortsetter som før.

Hvorfor gjør vi dette, er det kanskje noen som spør seg om. Svaret er at vi gjør det for å trygge økonomien, og på den måten sikre at vi kan fortsette som lokalavis i mange år til. Det håper vi våre lesere ønsker å være med på.

Det er ikke hvilken som helst avis du nå leser. Stjørdals-Nytt er faktisk Norges eldste gratisavis som fortsatt utgis. Det er en arv vi er opptatt av å forvalte på best mulig måte. Norge er svært godt forspent med lokalaviser, og de spiller en viktig rolle i sine lokalsamfunn. Det er forsket på dette, og det viser at lokalaviser styrker lokaldemokratiet. Kommuner uten lokalaviser har ingen som følger med på det som skjer av stort og smått. Ikke noe vondt sagt om NRK, VG eller Adresseavisen, men de dekker noe annet enn det en lokalavis gjør. VG kommer aldri til å være med på et kommunestyremøte i Stjørdal, eller skrive om den nye restauranten på Vikhammer. Et lokalsamfunn trenger en god lokalavis, og gjerne flere enn én, det gjør rett og slett kommunen mer levende.

Men verden endrer seg og medielandskapet endrer seg. Internasjonale giganter som Google og Facebook tar en stor andel av de norske annonsekronene. Selv om norske lokalaviser står seg forbausende godt, er det ikke lenger like enkelt å få inn annonsekroner. Dermed trenger vi flere bein å stå på. For de aller fleste avisene er det beinet abonnementinntekter. De siste årene har norske aviser fått mange nye abonnenter. Det er kjempepositivt, og det sikrer at vi fortsatt har sterke aviser.

Som gratisavis har ikke Stjørdals-Nytt hatt muligheten til å ha abonnenter, men det får vi nå. Siden 1980 har Stjørdals-Nytt hatt mange lesere på papir, og fra 2010 også på vår nettavis. Vi håper nå at mange av våre lojale lesere ønsker å tegne et abonnement, og lese våre nettsaker.