Som gammel politikker må jeg få komme med noen refleksjoner om vår livsstil. Mange snakker bare om landets kraftkrise. Dette hadde ikke vært tema hvis situasjonen hadde vært motsatt med høye strømpriser nord for Dovre.

Dette kom klart fram i partilederdebatten i Tv fra Arendal. Der står partilederne fra borgelig side og suttrer med Erna Solberg i spissen uten å komme med konkrete tiltak over hva som må gjøres for å løse denne kraftkrisen.

Det ser faktisk ut til at det er viktigere å kritisere dagens regjering enn å foreslå gode tiltak.

Som vanlig borger må jeg få trekke fram en meget fortjent ros til vår statsminister Jonas Gahr Støre! Mange av deltagende journalister kommer med topp score for hans solide og ryddige opptreden i debatten.

Statsministeren har klare tanker om hvem som må ta en større del av fellesskapets utgifter i framtida.

Det betyr at de med store formuer og eiendommer med oppvarmede svømmebasseng må være instilt på å betale litt for den luksusen de har ervervet seg. Dette må alle med sosaldemokratisk tankegang støtte opp om.

Mange ble sikkert meget skuffet over at det ble drøftet bare ett tema når vi har mange viktige, og faktisk viktigere tema å drøfte. Egen-interessen og egoismen har faktisk tatt skikkelig overhånd.

Jeg og mange med meg tviler på at vi trøndere og nordlenninger hadde fått noe eget Tv-program om situasjonen hadde vært motsatt.

Noen tanker fra en gammel sosialdemokrat.