Debattinnlegg skrevet av Anonym.

Kan starte med de fra «Nord-Trøndelag» som er på tinget. Ingen av de folkevalgte har nevnt E-14 med en setning i nasjonal transportplan. Det er ikke noe rart, da de ikke har noen teknisk bakgrunn, eller noen forståelse for hvilken godstrafikk en har - og som kommer til å komme - over fra Europa og Sverige i årene som kommer.

Dette er og vil bli en hovedferdselsåre i årene som kommer. E-14 er i dag å betegne som en krøttersti.

Lokalt så skrytes det om at Stjørdal er den største byen i gamle Nord-Trøndelag. Det er mulig når en samler alle de fra utkantstrøkene, men den minst attraktive byen med brennesle og geitrams kommer en ikke utenom.

En kommer ikke utenom vei og banedekke i Stjørdal. Samme hvor en kjører så smeller det i bilen på grunn av krater i veidekke. Det anlegges nytt dekke på eksisterende gater. Det utbygges fartsdumper uten å ha den kompetansen som skal til. På hver side av en fartsdump er ikke underlaget komprimert etter forskriftene, slik at etter noen uker får man en nivåforskjell.

I Hommelvik har de asfaltert fartsdumper med et fullgodt resultat. Her i Stjørdal brukes det brostein også, forstå ikke det, det brukte de i middelalderen da ingen visste hva fartsdump var.

Kjør en tur til Steinkjer og Levanger, så ser dere forskjellen. Riktignok har Stjørdal et bedre fotballag. Så ei avis her at Stjørdals-Blink vant en kruttsterk kamp mot Kristiansund i en vennskapskamp. Jo det stemmer, men det kom ikke frem at Kristiansund spilte med 10 mann i andre omgang, og at de lot juniorspillerne få prøve seg på banen. Husk at Kristiansund ligger nederst med 1 uavgjort og 6 tap så lang i serien. Stjørdals-Blink er vel ikke noe bedre i en lavere divisjon.

Når det gjelder fotballbaner i Stjørdal, så forstår jeg ikke hvorfor kommunen har ødelagt nabobanen til nybanen i Sandskogan ved å anlegge en anleggsvei inn på femmeteren, slik at banen ikke kan brukes. Så er det store spørsmålet: hvorfor kan ikke den gamle banen ved svømmehallen brukes? Alle større fotballbaner i Europa har naturgress, verdensspillere foretrekker også naturgress.

Fotballaget trenger en trener nå, Stjørdals-Blink har ikke hatt en trener på flere tiår. Laget skryter av at de har tre gode keepere, mitt forslag er å plassere alle i mål, så kanskje buret holder seg reint.

Så vil jeg snakke litt om friidretten i Stjørdal, den har gått tilbake noe enormt. Stjørdals-Blink hadde et driftig lag i sin tid. Nå får ikke folk vite om at det er noe som foregår på Øverlands Minde heller. Alltid en notis i lokalavisene, i motsetning til våre nabolag. Men det er visst fint å stå frem å vise det nye banedekke på banen. Så i en notis at det hadde vært Stjørdalsstafett i Stjørdal, hvorfor ble det ikke opplyst om det i tide?

Tror at når de som styrer med friidretten har kommet langt opp i kamferdropsalderen, er gnisten og motivasjonen totalt fraværende.

Stjørdalsstafetten var noe stort i sin tid. Seniorlag fra Innherred, Steinkjer, Namsen og flere lag fra Ranheim og Trondheim. Nå er det ingen lag med utenifra. Seniorstafetten var på ti etapper som nå er redusert til fire etapper. Spurte primus motor i Stjørdals-Blink hvorfor stafetten har gått så langt tilbake. Forstår ikke det sa han, det var jo over 40 lag med. Det han glemte å si var at det var hele 13 lag fra Skatval, men ingen lag utenifra.

Dette er en skandale. Får nå se om det kommer mange tilskuere på NM nå da, ikke sikkert med en billettpris til 500 kroner for helga. Nei, slipp folket inn gratis og la de heller få handla litt i pølsebua. Får nå se om de setter opp et par boder til rundt banen.

Ha det så lenge, kommer tilbake.