Skrevet av Kåre M Børseth

For en tid siden etterlyste jeg et spørsmål om hvem som har tatt på seg ansvaret for å ivareta trafikksikkerheten i vår kommune. Det er tydelig at det ikke er noen som har dette ansvaret.

Det holder ikke å sitte i et møterom og tenke trafikksikkerhet, noen må ut og virkelig engasjere seg i våre store problemer i trafikken. Hva skjer?

Jeg kan komme med noen enkle tiltak som må gjøres. Hvorfor er det så få av våre trimmere og aktive idrettsutøvere som gidder å bruke refleks? Det brukes heller svart treningstøy uten noe som helst varsling om at «her kommer jeg og vil krysse en trafikkert vei».

Dette har blitt ene og alene bilistene sitt ansvar, som er blitt veldig flinke til å overholde sitt ansvar om vikeplikten. Da ser vi at de myke trafikanter mangler forståelse av at denne gruppen har like stort ansvar i trafikken. Vær aktpågivende og varsom!

Noen grupper er mer utsatt når de ikke bruker lys og refleks, det er de syklende og våre hundeeiere med svarte hunder, som er ute og lufter sine dyr i stummende høstmørke.

Til alle dere som ferdes i mørke uten refleks: At dere tør!

Dette er bare noen få, men viktige eksempel som med enkle grep kan rettes på. Så våre ansvarlige politikere: Sett fart på trafikksikkerheten.