På de beste dagene hadde senteret hatt rundt 200-300 besøkende om dagen, og til tider var det så fullt at det var kø for å komme inn på utstillingen.

- Det har vært ekstremt mye folk her i sommer, og det har vært over all forventning. Det er gøy. Det er viktig at vi nevner Hegra historielag oppe i dette også, som har stått for servering, vertskap og har ansvaret for bygget, sier Joakim Korstad, som er en av de fire Metalldetektorbrødrene sammen med Håkon Beistad, Jørgen Korstad og Preben Korstad.

Første fase

Stjørdalingen forteller at senteret kun er i første fase. Utvikling, endring og nye elementer til senteret er temaer de har sett på før de stengte dørene for denne gang.

- Dette senteret er på ingen måte ferdig. Forrige uke snakket jeg med en bedrift som driver VR-teknologi, for å se mulighetene innen den sjangeren. Det er veldig spennende tanker, sier Korstad.

Han tenker Hegra er i en unik posisjon sammenlignet med andre områder.

- Hegra er en historiemetropol i særstilling i Norge. Når kommunen ikke ser potensialet og ikke har lyst til å ta tak i det må noen andre gjøre det, sier Korstad.

Åpen for kontakt

Hvis man ikke fikk muligheten til å besøke senteret gjennom sommeren så er det ingen grunn til bekymring ifølge Korstad.

- Vi har hatt arrangement som har gått gjennom hele året i bygget, og hvis det er folk som ikke har hatt mulighet til å få sett dette så er det bare å ta kontakt. Vi er ikke lengre unna enn at vi får til det.