DDE spiller i Kimenparken søndag 5. august. (Foto: Line Berre)

Overføring på storskjerm av toppoppgjøret Ranheim - Rosenborg og konsert med DDE er blant hovedattraksjonene under åpningsseremonien for Landsskyttertevnet 4. og 5. august. Det Frivillige skyttervesen (DFS) fyller i år 125.

Lørdag er det gratisarrangement med åpningseremoni. Da er det smell og fanfare i selskap med Luftforsvarets Musikkorps. Julie Dahle Aagård er solist. I yngre år åpnet hun VM på ski i 1997.

LES OGSÅ: Gedigen åpningsfest i Kimenparken

Lokaloppgjøret mellom Ranheim og Rosenborg og DDE kommer søndag. Søndagspakken med overføring av Ranheim-Rosenborg og DDE-konsert koster 350 kroner. Billetter selges fra onsdag 30. mai.

- Det er svært positivt at det blir åpne butikker i sentrum den første helga av Landsskytterstevnet. På den måten får alle de besøkende et nærmere forhold til Stjørdal sentrum. Vi har et godt samarbeid med Forsvaret. Dersom alt klaffer, vil vi også få en overflyging av F35 i forbindelse med åpningsseremonien, sier Toralf Pedersen på vegne av Landsskytterstevnet.

Kultursjef Jarle Førde er spent på denne åpningshelga i Kimenparken.

- Det blir fint å få mye folk i Stjørdal sentrum denne helga med mange besøkende i Kimenparken. For oss er det viktig å få testet ut parken for å se i praksis hva vi kan bruke den til. Landsskytterstevnet er en drøm for en arrangementsby, sier Førde.