- Vi var med i fjor, og syntes det var moro og en fin opplevelse. Derfor hadde vi lyst til å bli med i år også, sier Lina Emilie Bakkemyr.

Sammen med Olivia Selvåg Husby og Maren Moksnes hadde hun tatt turen over kommunegrensen fra Stjørdal for å delta på den årlige sommersanguka som ”Ung i kor” arrangerer. For første gang i historien var det kulturhuset Bruket i Hommelvik som var vertskap for 19 som deltok. Trioen fra Stjørdal er alle svært sanginteresserte og medlemmer i operaskolen.

- Det er gøy å synge med andre fra ulike steder som har samme interesse for sang, sier Moksnes.

- Dessuten er det moro å lære noe nytt av andre instruktører og av hverandre, sier Husby.

Fine lokaler

Denne gangen kom deltagerne fra stort sett hele Trøndelag, men vanligvis har det også vært med unge sangere fra Møre og Romsdal. Pandemien må nok ta noe av skylden for at ikke de tok turen denne gangen.

- Lokalene her i Bruket er kjempefine. Her har vi skikkelig scene, amfi og god akustikk. Vi er egentlig litt bortskjemte, sier de tre unge sangtalentene.

Ingrid Anita Solem og Jo Arne Fosmo arrangerte sommersanguka.

En uke med sang skal ikke bare være en uke med sang. Det sosiale er kjempeviktig.

- Vi har det veldig gøy, og vi har alle blitt gode venner. Alle deler den samme interessen, og alle føler seg inkludert. Vi har både hatt diskotek og huskonserter, og vi sover godt om natten etter slitsomme dager, sier Bakkemyr, Moksnes og Husby.

Rikt utvalg

Deltagerne hadde i stor grad muligheter til å bestemme sin egen sanghverdag i Bruket.

- Sangerne kunne velge blant ulike workshops, hvor de kunne lære mer om stemmebruk, ulike sangteknikker, formidling, dirigering, koreografi og formidling. Det foregår egentlig alt mulig i løpet av uken, sier Ingrid Anita Solem, fungerende daglig leder, og Jo Arne Fosmo, styreleder i Ung i kor i Midt-Norge.

Sommersanguka varte fra mandag til fredag, og ble avsluttet med konsert for foreldre og søsken før sangerne reiste hjem.

- Vi har trivdes veldig bra i Bruket. Det er første gang sommersangskolen er i et profesjonelt kulturhus. Her har vi hatt gode øvingslokaler, fasiliteter og skikkelig utstyr, sier de.