Det er tre og et halvt år siden sist gjengen sto på scenen i Bruket, og de lover publikum et skråblikk på både små og store saker.

- Navnet er åpent for tolkning, men i Hommelvik blir ‘tatt-a-te-tu’ brukt om at man tar noe gammelt og gjør det til noe nytt, sier regissør Torstein Fosmo.

Videre forklarer han at for eksempel ei finskjorte som har blitt for liten, fint kan brukes som kopptu.

- Det kan også høres ut som ei skikkelig trompetfanfare, så kanskje er det noe der også, legger Fosmo til.

Navnet er derfor aktuelt i forbindelse med at Hommelvikrevyen høsten 2021 fikk en ny start ved å bli et selvstendig revylag, med eget styre og ansvar for produksjon av god lokalrevy.

Årets utgave inneholder alt fra små og store saker lokalt, deriblant Moan-saken og nye E6, men revyen vil også ha et skråblikk på aktuelle saker både nasjonalt og internasjonalt.

- En revy skal speile sin samtid, understreker Fosmo.

Gamle og nye fjes

Revygruppa lover at publikum vil få et gjensyn med en del kjente revyfjes i Vika, både veteraner og de senere årene etablerte medlemmer av ensemblet. Det dukker også opp noen debutanter i Hommelvikrevy-sammenheng.

For eksempel gjør veteran Trond Sivertsen et aldri så lite comeback, syv år etter forrige gang han var på scenen med Hommelvikrevyen.

Når det kommer til nykommerne vil Renate Engesbak Aasarød, som for mange er kjent fra Saksvikrevyen, debutere i år på scenen i Hommelvikrevyen.

- Jeg har blitt godt tatt imot, og gleder meg veldig til å stå på scenen sammen med den flotte gjengen i Hommelvikrevyen, forteller Engesbakk Aasarød.

Sammen med henne debuterer også Randi Hammer Fosmo, som nå tar steget fram fra inspisientpodiet til revyscenen.

Gjennomfører med smittevernregler

Koronapandemien har satt sitt preg på prosessen, og vil også være en del av aktørene og apparatets forberedelser fram mot premieren. Revyen vil gjennomføres etter de smittevernreglene for arrangement som gjelder på tidspunktet, blant annet med avstand mellom billettkjøpskohortene og kontroll på smittevernet før, under og etter forestillingen.

- Publikum skal føle seg trygge når de kommer på forestilling med Hommelvikrevyen, sier leder for revylaget, Jan-Eirik Eggen.

Premieren sparkes i gang den 5. februar, og spiller videre forestillinger den 8., 19. og 11. februar.