- Det er virkelig fint å se at dere skaper kunst- og kulturtilbud i kommunen, og det skjer i ganske utfordrende periode. Jeg liker flere uttrykk og teknikker på utstillingen i et flott og spennende malestudio, sa Sandvik, for anledningen iført ordfører-kjedet, og dvelte litt ved historien til Tangen og Sutterøy fra eldre tider med pottemakeri og keramikk.

Fra kommunen overleverte varaordfører Ole Hermod Sandvik blomster til malestudioets Rita Lier.

- Jeg synes det er passer godt at pottemaker-navnet lever videre i deres malestudio. Selv har jeg interesse for den gamle historien rundt keramikk-historien til Tangen og Haabet, sa Sandvik. Alle deltakerne på årets utstilling er medlemmer hos Pottemakergata Malestudio. Tre blant flere besøkende var Greta Fornes, Berit Leirfall og Kari Moe.

De besøkte utstillingen og lot seg inspirere. Fra venstre: Berit Leirfall, Greta Fornes og Kari Moe.

- To av oss har undervist innen kunstfaglige teknikker, så henter vi gjerne inspirasjon på denne utstillingen også, sa de tre. Blant utstillere var Rita Lier, Tone Henriksen, Lisbeth Wollmann Galåen og Lilly Stokke med og viste rundt i utstillingen.

De kalte høstens utstilling en kunstvandring. Her fikk publikum nyte alle bildene i utstillingen frem til avslutning på lørdag. Uttrykkene varierte fra portrett til landskap, figurativt eller abstrakt.

Bilder malt av Gunnvor Jorunn Vedvik.

- Kom bort hit og se på disse! sier Rita Lier ivrig, og viser varaordfører Sandvik ulike teknikker blant mange varierte motiver. Bilder i akvarell og giclee-trykk i tillegg til kunstkort og kunsthåndverk var en del av utstillingen. De som stilte ut denne gang var Aase Lidal, Bodil Korsen, Lisbeth Wollmann Galåen, Dagny Kristell Jønvik, Elin Myhre, Else Fagerheim, Gunnvor Jorunn Vedvik, Lilly Stokke, Mette Wangberg, Rita Lier og Tone Henriksen.