Under den offisielle åpningsseremonien for VM i rallycross på Hell 9.juni blir det stor festivitas, taler, sang og pyro-show. Ett av de mer stillferdige innslagene er «Ja vi elsker» som skal synges a-capella av sanger og skuespiller Siri Schnell Juvik fra Stjørdal.

- Jeg syns det blir veldig stor stas å synge under åpningsseremonien, så nå må jeg begynne å øve snart, sier Schnell Juvik i en pressemelding fra VM i rallycross. For tiden er hun travelt opptatt med å spille en av døtrene til Tevje og Golde i det kjente stykket «Spellemann på taket» ved Trøndelag Teater.

Nasjonalsangen skal synges klokka 12.43 i et tettpakket åpningsprogram som blant annet består av tale av ordfører Ivar Vigdenes og offisiell åpningstale ved fylkeordfører Tore O.Sandvik. Etter fylkesordførerens tale smelles det hele i gang med spektakulært fyrverkeri med heftig røyk og pyroeffekter.

Megastor knapp

- Det blir ikke tradisjonell snorklipping denne gangen, men fylkesordføreren skal derimot trykke på en megastor knapp som utløser et høyt, varmt og synlig pyroshow, sier en av arrangørene Laffen Jensen som gleder seg stort til åpning.

Det vil også bli korpsmusikk av Lånke musikkforening, drillkorps og AMCAR-kortesje. Petter Solberg og Andreas Bakkerud vil delta med sine biler, og hovedsponsor Team Verksted deltar.

Tar sangtimer

- Det er første gang jeg får et oppdrag om å synge a-capella for et så stort publikum. Jeg har sunget både på teaterscener og på kirkekonserter, men dette blir noe helt annet. Det blir både spennende og utfordrende. Nasjonalsangen har et stort melodispenn, og krever endel øving, sier en spent Siri Schnell Juvik som tar sangtimer ved teateret nå når det nærmer seg opptreden på Lånkebanen 9. juni.