Aune kan også fortelle at de har styrket laget med nye fjes. I år debuterer nemlig ni år gamle Gustav Rimul Rolseth som konferansier. Han sier at han tror det blir gøy å være med.

- Jeg ble med av to grunner, det ene er at det er morsomt, mens det andre er fordi vi koser oss med pizza mens de andre spiller, sier Gustav.

Herman Flesvig-parodi

Han avslører at han kjenner det litt på kroppen, ettersom begge hans søsken tidligere har vært konferansier.

- Kanskje kan jeg bruke Herman Flesvig-parodien min, «Hep Hey». Men det er mulig det ikke passer seg, jeg vet ikke helt, smiler han.

Han sier han har blitt vant med mikrofon, ettersom han og venninnen Runa tidligere har laget en podkast.

- Jeg skal klippe håret denne uka, så det blir perfekt til opptak, forteller niåringen.

Mange påmeldte

Frode Aune forteller at det viktigste med arrangementet er at barna har det fint under prosessen og frem til dagen forestillingen skal vises.

- Det kule er jo å stå på scenen og bli filmet. Vi har kamera rettet mot scenen, lys, lyd, røyk og andre kule effekter. Vi skal få til ganske gøye opptak, og ungene vil få følelsen av å være i et TV-studio. Etterpå sys innslagene sammen til en fin forestillingen, sier Aune.

Han avslører at det allerede har kommet inn en del påmeldte. I fjor hadde de til sammen 25 innslag, og i år har det allerede kommet inn ti.

- Et normal år ville vi ligget på 40, men vi regner med å lande på samme antall som i fjor, sier han. Barnas kulturmønstring går av stabelen 10. februar klokken 18.00 på Youtube.

Åtte år gamle Eila Tronseth (t.v.) og Sara Wognild skal delta for andre gang, og skal synge låten «Liker det». De lover et skikkelig bra show. Foto: Frode Aune

Skal lage mer show

Sangerne Eila Tronseth (8) og Sara Wognild (8) deltar for andre gang, og skal synge låten «Liker det». De forteller at det artigste med Barnas kulturmønstring er at de får synge og at innslaget skal havne på Youtube.

- Vi holder på å lage en sang for å melde oss på Melodi Grand Prix junior, og det er fint å være med på Barnas kulturmønstring, fordi vi får øvd oss mye, forteller jentene og tilføyer:

- I år skal vi lage litt mer show, for i år er vi åtte år. Vi gleder oss masse!

Av barn, for barn

Frode Aune understreker at Barnas kulturmønstring er et trygt miljø, som består av både barn og voksne.

- De kommer til et veldig flott og rigget studio, der de vil få en skikkelig følelse av å stå i spotlight. Samtidig er det helt ufarlig å delta, vi har mange dyktige barn og voksne som hjelper oss, sier han.

Selve grunnsteinen i arrangementet er at det er barna som er showets stjerner, selv om Aune selvfølgelig er til stede for å trekke i trådene.

- Vi har barn både foran og bak kamera. Det er et arrangement for barn, av barn. Det er de som er konferansierer og står for underholdningen, sier han og beskriver årets ferske konferansier som en gøyal skrue.

Satser på Kimen til neste år

Håpet var selvfølgelig i år å innta Storsalen i Kimen, men det lot seg ikke gjøre på grunn av restriksjonene.

- Det er litt trist. Vi hadde selvfølgelig kjempelyst å være i Kimen i år, men det hadde ikke latt seg gjøre, det er kun i en normal situasjon det er aktuelt. Så får vi heller krysse fingrene til neste år, sier Aune.