Konserten som er en del av den kulturelle spaserstokken, markerte første dag av en rekke konserter i løpet av de neste ukene. Duoens konserten hadde fått tema kjærlighet, og Andersson forteller hvorfor.

- Kjærligheten er med oss hele veien, og er en stor del av livet. Når er første forelskelse, spør hun seg og fortsetter:

- Jeg tenker på spedbarnets hengivende smil mot mor og far, som også er kjærlighet. Vi mennesker søker alle slags former for kjærlighet, noen er heldige, mens andre «baler» mer. Men alle ønsker å bli elsket, det ligger i mennesket, sier Andersson.

Rørende historier blant publikum

Underveis i konserten som består av en blanding av selvskrevne og velkjente sanger, er Andersson og Barnung dyktige til å engasjere publikum på en lettbeint og humoristisk måte.

Det er derfor en selvfølge at Andersson henvender seg til dem, og spør om de vil dele historier om sin første kjærlighet. Flere åpner seg opp.

- Det er rørende å høre de fortelle. Vi vet jo aldri om noen vil dele sin historie med oss. Men vi er et øre som kommer for å høre, hvis noen har behov for å bli hørt. Det er en gave når det skjer, sier Andersson.

Hun får støtte av Barnung, som påpeker at ingenting er mer universalt enn musikken.

- Musikken åpner en kanal inn, og plutselig strømmer det på med gamle følelser. Det er som å trykke på en knapp, og det er veldig givende. Det er herlig å åpne de rette kanalene hos andre, sier han.

Et god partnerskap

Andersson har reist rundt og holdt konserter i over tretti år, mens mange sikkert kjenner Barnung som tidligere rektor ved kulturskolen. Da han gikk ut i pensjon, tok Andersson kontakt for å høre om mulighetene for et musikalsk samarbeid.

Etter å ha spilt flere jobber sammen, så fikk de til slutt jobben med å underholde på omsorgssentre i kommunen som en del av den kulturelle spaserstokken.

- Vi er forskjellige, men vi utfyller hverandre. Det er et fint samarbeid, og vi har det hyggelig sammen. De første to fine sangene var det Truls som kom med, og de passer helt perfekt for min stemme. Vi har holdt på lenge sammen, sier Andersson om samarbeidet.

Skal besøke flere steder

En av brukerne kommer bort til Andersson, og sammenligner henne Britt Langlie. En av sangene i repertoaret er faktisk fra Bør Børson.

- Vi har noen tekster der man må tenke litt, mens andre er mer moro. Det viktigste er at vi sprer glede, men samtidig er vi ikke redd for litt alvor heller. Det virker som de tok godt imot det, smiler Andersson.

I tillegg til Stjørdal aktivitetssenter skal duoen besøke Stjørdal bosenter, Skatval bosenter, Hegra bosenter, Fosslia bosenter, Halsen sykehjem og helsehuset i løpet av turneen.