I utgangspunktet skal Stjørdal kirke i Kimen, der konserten skal holdes, huse 200 personer. På grunn av restriksjonene som kom tirsdag i forrige uke, reduseres antallet til 80 personer.

– Vi har solgt 77 plasser og i dag er det kun tre ledige billetter igjen. Vi er så å si utsolgt, forteller Lauvås torsdag.

Arrangementet som så langt har blitt utsolgt hver år begynner å bli litt av en tradisjon. For fjerde året på rad tar Lauvås med seg en profesjonell gjesteartist og inviterer publikum til konserten «Julestemning med Ola Lauvås» den 16. desember.

I fjor flyttet Lauvås og bandet konserten til Værnes kirke, men i år er de tilbake til Kimen igjen.

Har med seg erfaren coversanger

Med seg har Lauvås musikerne John Oddstein Aune på gitar, Henrik Løvø Aune på keys, Jan Inge Tjørholm på bass og Arne Skognes på slagverk.

Årets gjesteartist er selbyggen og bluesveteranen Wanja Løvø, som tidligere i høst ga ut sin første selvskrevne låt.

- Wanja er en litt annerledes type vokalist enn hva jeg har hatt med meg tidligere, og i likhet med andre vokalister som har vært med, er hun med på å forme konserten og utvikle konseptet videre, forteller Lauvås.

Gir låtene nye drakter

Lauvås forteller at konsertens repertoar består av kjente og kjære julelåter.

- Det blir også låter som er kledd mer i funk og groovebaserte sjangere, det er tøft og artig. Jeg tror publikum vil få seg noen overraskelser. Det er jo låter de kjenner, men de kjenner ikke vår sound, forklarer Lauvås.

Han avslører at det kan komme noen selskrevene låter fra gjestevokalisten, som har med seg god støtte fra familien.

- Det som er litt gøy er at John Oddstein Aune er Wanjas mann, og sønnen Henrik Løvø Aune er også med. Det er en stor del av familien som bidrar på denne konserten, og de er flinke folk, roser Lauvås og beskriver Henrik som et multitalent.

Brenner for prosjektet

Nå som mye har blitt avlyst grunnet nye restriksjoner, er Lauvås glad for at de har muligheten til å gjennomføre den planlagte konserten.

Selv om det kan bety økonomisk tap om ikke regjeringen leverer på lovnadene om kompensasjonsordninger.

- Mine musikere var klare på at de ønsket å gjennomføre likevel, og det viser at de brenner for prosjektet. Det tror jeg gjenspeiler seg på scenen når vi spiller, smiler han.

Han understreker at mye av grunnen til at de ønsker å gå videre med konserten, er å gi julestemning i en tid som nok en gang er spesiell grunnet pandemien.

- Jeg ville ha med meg en lokal artist i år, slik at vi i miljøet kan støtte oss på hverandre og skape jobber sammen. På den måten sikrer vi inntekt til lokale artister, og det viktig.