Kulturlivet

Fredag 22. oktober

Bruket kulturhus - Nygaardsvollsalen klokken 19.00:

Proletarteateret presenterer slagferdig musikkspill kalt «Sildslaget» som baserer seg på et slag som sto i Hommelvik året 1951. Musikalen ble satt opp for første gang i 2018 med operasanger Torstein Fosmo i spissen, som har skrevet musikalen. Nå ønsker de velkommen til ny premiere.

Stykket vil også avholdes søndag 24. oktober.

Jo Arne Fosmo (t.v.) spiller far i hovedfamilien Arvid Andersen, mens kona Jonetta spilles av Dea Fostad Klinkby. Foto: Anette Fossmo

Lørdag 23. oktober

Kimen kulturhus - konsert klokken 17.00-18.00:

Søndag 24. oktober

Stjørdal kirke - konsert klokken 18.30-19.45:

Jens Martin og Gospelkoret Salt kommer til Kimen.

Storsalen Kimen - dans klokken 17.00-18.00:

«På tåhev» er et danseformidlingsprosjekt fra Den Norske Opera & Ballett. Her får tusenvis av ungdommer prøve seg i en danseworkshop, hvor de mest engasjerte deretter får muligheten til intensiv dansetrening over flere måneder med dansere og koreografer fra Nasjonalballetten. Nå skal de presentere arbeidet ved blant annet Kimen.

Storsalen SJFF - Foredrag klokken 18.00-20.00:

Onsdag 27. oktober klokken 18.00 inviterer han som representant fra SJFF sammen med Gjensidige inn til et foredrag fra partene om temaet.

SJFF inviterer til foredrag om viltpåkjørsler sammen med Gjensidige i sine lokaler. Her skal de snakke om arbeidet de gjør i ettersøkringen, bevisstgjøring rundt temaet og sikring av skadested. Foredraget vil holdes i storsalen hos Stjørdal Jeger- og Fiskerforening.

Aktivitet

Lørdag 23. oktober

NM styrkeløft klokken 10.00:

Tilbyr gratis buss

På lørdag vil det være gratis å reise med buss og trikk. Her trenger man ikke å vise eller registrere billett den dagen i det gjeldende området. Tilbudet gjelder innenfor sone A.

Søndag 24. oktober

Tv-aksjonen:

Denne søndagen kan man gå årets viktigste tur som bøssebærer. Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å forhindre barneekteskap. Når jenter giftes bort, må de ofte slutte på skolen, og risikoen for at de utsettes for vold og overgrep øker. Jentene frarøves barndommen og muligheten til å skape en god framtid.

Fra høyre foran: Inger Johanne Uthus Overvik (Lånke), Sigrid Alstad (Skatval), Elin Friheim (Hegramo),Tom Espen Andersen (Stjørdal sentrum), Kjell Olav Storflor (Sona), Ole Hermod Sandvik (leder TV-aksjonen Stjørdal kommune).