Etter lange tider med korona og smittevernhensyn, som satte en stopper for tidligere konserter, er elevene klare for sitt comeback. VG3-elevene Eva Renolen Norman, Syver Åmli Vestmo og Maren Skjei er blant de 60-talls unge musikere, danseelever og lærere på musikklinja som nå gleder seg.

Skal skape liv og stemning

- Nå gleder vi oss alle til å skape liv og stemning i Kimen. Ettersom mange av oss har brukt skoletiden og fritiden til å øve på ulike sjangere som rock, ballader, klassisk, pop, metal og single vokaler, byr vi denne gang på en stor spennvidde innenfor musikk og sang, sier de tre.

Maren Skjei skal traktere piano, Syver Åmli Vestmo leverer toner på elektrisk gitar, og vokal bak mikrofonen leveres blant annet av Eva Renolen Norman. Sammen med mange spennende fremføringer fra medelever på alle trinn, skal konsertene få varighet på rundt to timer i Storsalen i Kimen kulturhus.

Torsdag 11. mars klokken 18.00 starter første konsert, og dagen etter settes neste konsert opp på samme tid for ytterligere minst hundre forventningsfulle publikummere.

Tror mange er sulteforet på kultur

- Vi tror mange er sultne etter å høre og oppleve kultur, sang og musikk generelt. Dette gjelder også i høyeste grad for oss elever. Både under ordinær undervisning på skolen og etter skoletid har vi hatt felles øvelser og tilegnet oss mye kunnskap innenfor musikklandskapet. Stemningen er på topp blant oss som skal fremføre, sier tredjeårselevene Eva Renolen Norman og Maren Skjei.

De ville ikke røpe altfor mye av hva som står på programmet, men kunne meddele at en kjent Aurora-låt og flere gjenkjennende toner fra verdenskjente band vil bli fremført.

- Vi har arrangert alle låtene til konsertene selv. På faget instruksjon og ledelse, kor og samspill, har vi gruppeledere som assisterer alle deltakende elever. Våre flinke lærere fra skolen blir med oss. Håpet er at dette skal bli en festaften med sang, musikk og dans, sier musikkelevene.

De ser spesielt frem til å kunne fremføre på scenen igjen.

- Vi gleder oss, og spesielt oppfordrer vi mulige elever til dans- og musikklinja til å overvære konserten. Vårt publikum fra ung til voksen er velkommen til Kimen kulturhus, sier de tre blide elevene fra VG3 musikklinja.