Og mellom disse ytterpunktene er det også bare å velge på øverste hylle. For du er ute i en storslått natur, selv om du ikke tar langt av lei. En solrik dag kan absolutt nytes uten at du behøver å ta ut på langtur.

Denne gangen tok vi bare en snartur fra Feren og mot sør og landet etter hvert på Litjfunnsjøvollen. Denne leia passer veldig godt for den eller de som av en eller annen grunn ikke ønsker å ta en langtur, men samtidig vil nyte en flott skidag.

foto
Rundt Litjfunnsjøen er det flere flotte steder for en rast i «solveggen». Foto: J.M. Mølnås

Vi fråtser i storslått natur

Like etter at vi kommer ned til Feren går det et skispor opp bakkene mot Litjfunnsjøvollen og Litjfunnsjøen. Starten er slakke motbakker, der det er flere steder der du kan roe ned og fråtse i storslagen natur, særlig over Feren med Hermannsnasen som en majestet i bakgrunnen.

De yngste kan kanskje fristes med en langrast på Litjfunnsjøvollen, der det er både aktiviteter og salg av godsaker, samt et uvanlig hyggelig vertskap. Når du etter hvert kommer opp til litt flatere terreng kan du ta til høyre og lander så ved Litjfunnsjøen.

foto
En dag med fiskesnøre kan være en spennende aktivitet, særlig for de yngste. Foto: J.M. Mølnås

Her kan fiskere friste lykken

På gode dager er det ofte fiskere som frister lykken her, og der er det også mange flotte steder for en rast. Velger du å droppe rasten ved Litjfunnsjøen tar du fortsatt sporet sørover og da får du en fantastisk utsikt også mot fjella den leia.

Skal vi anbefale hvor du bør hefte litt, så må det bli her, hvis du ikke skal ta leia tilbake og besøke Litjfunnsjøvollen.

foto
Elin Rønning og Arne Slungård ønsker deg velkommen til Litfunnsjøvollen. Foto: J.M. Mølnås

Vertinnen på vollen

Elin Rønning, som er vertinne her på den gamle setervollen, sier at åpningstidspunktet, og åpningstider denne vinteren beror både på skiføret og ikke minst på koronapandemien. Dette vil bli kunngjort på Facebook.

Men for egen del vil vi si at om du du velger et besøk på Litfunnsjøvolla, og hytta og serveringen er stengt, så er ikke dette en bomtur, for denne gamle, og godt vedlikeholdte setra, er et turmål i seg selv.

foto
Ta en rast like før nedkjøringen til parkeringen, der Hermannsnasen danner bakgrunnen. Foto: J.M. Mølnås

Ake- og hoppbakke for de yngste

Rundt vollen er det også utallige steder for en rast, og midt på vollen er det også en mye brukt akebakke, og ikke minst hoppbakke, så er det unger med i turfølget, ja da må du stikke bortom Litjfunnsjøvollen.

Er serveringen åpen, får du ikke bedre vafler enn her, så da blir dette å betrakte som en bonus underveis.

Veien tilbake ned til bilen byr på hyggelig utforkjøring, så om du drar ut turen litt, tar det ikke lang tid før du er tilbake ved Fersdalsveien.