Pengene skal stimulere til økt aktivitet etter en krevende pandemi. De 11 korpsene oppfordres sterkt til å spille nasjonaldagen, og til å stille opp i borgertoget i sentrum klokka 15.00 17 mai.

– Bidra til tidenes borgertog med rekordmange korps som deltakere, oppfordres det.

Ekstra viktig i år

I saksframlegget skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan at han mener det bør foretas en ekstra stimulering for å medvirke til en feiende flott 17 mai etter pandemien.

– Mange av oss kjenner på en ekstra takknemlighet for frihet og demokrati når vi ser hva som skjer ute i Europa, dette har også medvirket til at kommunedirektøren mener 17. mai i år er ekstra viktig for følelsen av fellesskap og trygghet, skriver Reitan.

Han peker på at korpsene i lange perioder ikke har hatt aktivitet, og at det har vært krevende å gjennomføre øvelser med alle retningslinjer og regler å forholde seg til.

Vil stimulere

Innendørsaktivitet med strenge avstandsregler har særlig rammet korpsbevegelsen med mange avlysninger av øvinger og konserter.

I innstillingen skriver Reitan følgende; «Nå har samfunnet åpnet og kommunedirektøren vil gi alle korps i Stjørdal 10.000 kroner hver for å stimulere til økt rekruttering og økt aktivitet»

Bevilges støtten vil det følge en sterk oppfordring til korpsene om å spille 17. mai. De 11 korpsene i Stjørdal oppfordres spesielt til å spille i borgertoget.