Tirsdag møtte aktørene og produsentene mediene i storsalen i Kimen kulturhus i Stjørdal for å lansere storsatsningen, som er et samarbeid mellom Opera Trøndelag, Fylkesmusikerne i Trøndelag og Turnéteateret i Trøndelag.

- Dette blir en enorm produksjon og en historisk begivenhet ettersom vi tre aldri har jobbet sammen tidligere. Vi i Opera Trøndelag har aldri vært med på lignende opplegg, og vi gleder oss masse, sier operasjef Lars Eggen i Opera Trøndelag.

23 forestillinger

Forestillingen skal turnere i hele Trøndelag, fra Røros i sør til Leka i nord. Premiere blir i Kimen kulturhus 31. mars, og det skal spilles 23 forestillinger i Trøndelag før turnéen avsluttes i Verdal 22. mai. Forestillingen skal spilles seks ganger i Kimen.

- Det er veldig gøy at vi får presentere dette for det trønderske publikummet nå rett etter pandemien. Det blir en svær produksjon med over 100 involverte totalt, sier Eggen, og legger til at prøvene begynner rett over nyttår.

Til sammen skal 14 skuespillere/sangere og 13 musikere fra Trøndelag delta i storsatsningen.

Brungot som Bør Børson jr.

Hovedrollen som Bør Borson jr. skal spilles av den profilerte komikeren og skuespilleren John Brungot, mens Karianna Sommerro skal spille rollen som Josefine. Torstein Fosmo fra Hommelvik skal spille rollen som Nils Tollvold jr.

( Saken fortsetter under bildet)

Skuespiller og komiker John Brungot skal spille rollen som Bør Børson jr. Foto: Harald Øren

Brungot, opprinnelig fra Trondheim, gleder seg til å ta fatt på rollen som Bør Børson jr. og til å dra ut på turné i Trøndelag

- Sist gang jeg gjorde et slikt opplegg var på Nationalteateret i 2009, og da bestemte jeg meg for at det skulle bli kjempelenge til jeg skulle gjøre noe slikt igjen. Men da jeg fikk spørsmål om å spille Bør Børson jr. måtte jeg takke ja. Ellers hadde jeg nok angret etterpå, sier Brungot.

- Drømmecast

- Jeg er beæret og ydmyk over å ha fått denne rollen. Dette blir helt hinsides, og nå må folk kjøpe billetter, fortsetter Brungot.

Ivar Tindberg har regien på forestillingen, og gleder seg til å samarbeide med resten av gjengen.

- Dette er jo et drømmecast bestående av komikere, skuespillere og sangere, og med John Brungot i spissen. Det er som å vinne i lotto, sier Tindberg.