For dirigentene, solistene og de andre medvirkende har det imidlertid vært et noe merkelig år for å sette sammen et av verdens mest populære og kjente operetter.

- Det siste året har nok vært en såkalt berg-og-dal-bane. Man kan trygt si det har vært endring, da prøvene startet i april måtte vi nok en gang avlyse, sier operasjef Lars Eggen.

Czardasfyrstinnen er en samproduksjon med Operaen i Kristiansund, og da de var klar for avreise ble Kimen kulturhus nok en gang stengt ned.

- Det var en time vi kjente litt på å være tilbake til 12. mars i fjor. Vi har sjelden god tid; den tiden vi har er den tiden vi må ha. Dette er noe vi trenger for å kunne fullføre, forklarer han videre.

- Alle har stått på

Ifølge Eggen har samarbeidet med Kimen vært ekstraordinært det siste året. Han forklarer at alle har stått på for å være løsningsorienterte.

- Vi har også holdt god kontakt med kommuneoverlege og kommunedirektør. Alle har virkelig stått på for at det skal være mulig å gjennomføre en så stor produksjon, sier han.

Eggen legger imidlertid ikke skjul på at de opptil flere ganger har vurdert å avlyse.

- Det finnes løsninger. Mange har vært permitterte siden i fjor, men når det er så mye positiv energi har vi klart å holde humøret oppe. Det er har egentlig vært veldig rart, men vakkert fordi man opplever et samhold samtidig, forklarer han videre.

Glad for 100 i salen

Eggen forklarer at de akkurat nå har høye og gode forventinger, selv om frykten for en ny nedstengning preger ham noe.

- Det er litt som tango; to skritt frem og nærmere tolv tilbake. Men vi er godt i gang og alle involverte er med. Vi har funnet løsninger som har vært bedre enn tenkt, brikkene faller på plass og puslespillet har satt seg, sier han.

Selv om det har vært rift om billettene, er det imidlertid slik at kun 100 personer slipper inn i salen.

- Det er absurd. Før påsken var jeg der med 100 i salen, og det var flere enn hva jeg hadde sett på ett år. Vanligvis ville salen vært fylt med flere hundre tilskuere, nå er 100 plutselig blitt veldig mye. Vi er fornøyde med det og gleder oss veldig, sier Eggen avslutningsvis.